Duizend vrijwilligers bieden zich aan om te helpen op luchthaven

Foto: Belga

Duizend vrijwilligers bieden zich aan om te helpen op luchthaven

Print
800 medewerkers van Brussels Airport hebben dinsdag het tijdelijke check-insysteem getest, maar er zal vandaag nog geen passagiersvlucht vertrekken of landen op de luchthaven, zo werd ’s avonds meegedeeld. Zo’n duizend vrijwilligers hebben zich intussen via Facebook gemeld om te helpen.

Na de vernielingen van de aanslag vorige week dinsdag zijn op de luchthaven van Zaventem tijdelijke constructies aangebracht om reizigers vanuit de incheckzone via douane en bagagecontrole naar de gates te leiden. Voor een grootschalige test gisteren werd een beroep gedaan op 800 vrijwilligers, die wel allemaal normaal op de luchthaven werken en een badge hebben. Er hadden zich via Facebook, via de groep ‘I’d love to help my airport’, ook zo’n duizend anderen aangeboden om te helpen, maar om veiligheidsredenen is de luchthavendirectie daar niet op ingegaan. 

Brussels Airlines vliegt vandaag en morgen nog vanaf Antwerpen en Luik en voor internationale vluchten vanaf Zürich en Frankfurt. 
Daarna hoopt de luchtvaartmaatschappij om de internationale en grootste Europese vluchten stilaan opnieuw naar Zaventem te halen. Ryanair vliegt zeker tot en met vrijdag 1 april alleen vanaf Charleroi, Jetairfly tot en met zondag 10 april vanaf Oostende, Thomas Cook Airlines tot en met maandag 11 april vanaf Luik.

Lees hier hoe eerste test met de nieuwe manier van inchecken bij Brussels Airport niet bepaald een succes is geworden