Terroristen viseerden kabinet premier Michel

Foto: BELGA

Terroristen viseerden kabinet premier Michel

Print

De terroristen die de aanslagen pleegden op de luchthaven in Zaventem en het metrostation Maalbeek viseerden ook eerste minister Charles Michel (MR). Dat schrijven De Tijd en L’Echo woensdag op basis van “welingelichte bronnen”.

Op een computer van de terroristen die gevonden werd in een vuilisbak aan de Max Roosstraat in Schaarbeek zijn bestanden teruggevonden met gegevens over het kabinet van de premier aan de Wetstraat 16 en zijn ambtswoning aan de Lambermontstraat. Het gaat niet alleen om plannen van de gebouwen, maar ook foto’s die vanop de straat zijn getrokken van het bureau van premier Michel.

Volgens de kranten is premier Michel al langer op de hoogte van de verontrustende vondst. Zijn woordvoerder Barend Leyts wilde enkel kwijt dat al langer extra veiligheidsmaatregelen van kracht zijn voor de gebouwen van de premier én dat elke bezoeker strenger wordt gecontroleerd. Een week voor de aanslagen in Parijs raakte nog bekend dat een audit brandhout had gemaakt van de beveiliging van de twee gebouwen.

Nu in het nieuws