Grote drugshandel in Herselt blijkt familiezaak

De voorraad cash geld die werd aangetroffen Foto: GVA

Grote drugshandel in Herselt blijkt familiezaak

Print
Herselt -

De grootschalige drugshandel die door de politie Zuiderkempen werd opgerold, blijkt een familiezaak: pa Marc V.C. (44) en zijn partner Bettina T. uit Herselt blijven aangehouden. Dochter Kimberly V.C. (24) uit Begijnendijk mag de cel verlaten onder elektronisch toezicht. Datzelfde geldt voor wapenfreak Lorenzo P. (40) uit Erpe-Mere.

De bende werd op donderdag 24 maart opgerold toen speurders van de lokale politie Zuiderkempen op zes adressen binnen vielen: in het eigen Herselt, maar ook in Aarschot, Begijnendijk en in het piepkleine Ottergem, een deelgemeente van Erpe-Mere.

Vier verdachten werden onmiddellijk aangehouden door de onderzoeksrechter. Gisteren verschenen ze voor de raadkamer in Turnhout. Een vijfde verdachte – de grootmoeder – werd door de onderzoeksrechter in vrijheid gesteld.

Het onderzoek naar de handel en wandel van de verdachten liep toen al meer dan een jaar. Daarbij werd bij de verdachten een uitgebreide telefoontap gedaan. Het speurwerk begon dan wel in Herselt, het breidde zich uit tot buiten de Kempen.

Grote en diverse drugsvoorraad

De voorraad drugs die tijdens de huiszoeking bij de beklaagden in Herselt werd aangetroffen, was niet gering: een blok hasj ter waarde 5.000 euro, cocaïne, xtc-pillen, speed en marihuana.

Bij de vierde verdachte, Lorenzo P. uit Ottergem, werden naast enkele vuurwapens meer dan honderd (werp)messen, boksbeugels, degenstokken (sommige echte verzamelobjecten), dolken, zwaarden (onder andere samoeraizwaarden) en stroomstootwapens aangetroffen, plus een massa hagelpatronen voor de shotgun en de jachtwapens en verder verschillende dozen kogels van diverse kalibers.

25.000 euro cash geld

Er werd in totaal ook meer dan 25.000 euro cash geld gevonden, het grootste deel daarvan (23.000 euro) zat goed verstopt in het huis in Erpe-Mere.

De bende was blijkbaar ook actief in illegale wapen- en sigarettenhandel, want in Aarschot vond de politie ook nog eens 5 kilo losse tabak en een aanzienlijke hoeveelheid merkloze sigaretten.

Jonge moeder

Meester Kelly Verboven bepleitte gisteren voor de raadkamer de voorlopige invrijheidsstelling van Kimberly V.C. (24). “Mijn cliënte zit niet in de grootschalige drugshandel. Ze nam de drugs af voor haar eigen gebruik en deed af en toe aan kleinschalige verkoop. Ze is moeder van een kindje, mede daarom vroeg ik om haar voorlopige vrijlating onder voorwaarden. Ook onder elektronisch toezicht kan ze deze voorwaarden naleven.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio