“Wat ik nu meemaak, is me nooit eerder overkomen”

Hernan Losada dribbelt zich langs Hamoir-speler François Timmermans. Foto: Karel Hemerijckx

Voetbal3de klasse bbeerschot wilrijk - Antonio Muñoz-Herrera krijgt in Hamoir pas eerste speelminuten na winterstop

“Wat ik nu meemaak, is me nooit eerder overkomen”

Print

Beerschot Wilrijk liet in Hamoir opnieuw dure punten liggen in de strijd om de titel. Toch zagen we in het Luikse één speler bij de Mannekes met een kleine glimlach op het gelaat. Antonio Muñoz-Herrera mocht een halfuur voor tijd nog eens opdraven. Voor de Spaanse spits pas de eerste competitieminuten van 2016.

Vorig seizoen was Muñoz-Herrera nog de vlotscorende spits en de publiekslieveling op het Kiel. Tot hij tegen het einde van competitie uitviel met een afgescheurde kruisband. De revalidatie nam heel wat tijd in beslag en zo was het voor de Spanjaard dit seizoen lang wachten op speelkansen. Zowel onder coach Urbain Spaenhoven als bij de nieuwe trainer Dennis van Wijk had hij het moeilijk om zich door te zetten. “Wat ik dit seizoen meemaak, is me nog nooit eerder overkomen”, zegt de spits. “Ik was in het verleden altijd belangrijk voor mijn ploeg. Waar ik ook speelde, ik was er altijd een vaste waarde. De voorbije weken en maanden waren niet altijd even gemakkelijk, maar ik probeerde scherp te blijven trainen.”

De Spanjaard beseft dat zijn blessure hem veel parten heeft gespeeld, maar ziet ook andere factoren voor zijn bankzittersstatuut.

“Eerst en vooral was er die zware blessure, dat is duidelijk. Door de lange revalidatie bleef ik zes maanden aan de kant en miste ik de voorbereiding op dit seizoen. Maar ondertussen kocht Beerschot Wilrijk ook in, en werd zeker voorin de concurrentie bijzonder zwaar. Het enige wat je in dergelijke omstandigheden kan doen, is scherp trainen en geduldig wachten op je kans.”

Intenser op het veld

Maanden moest de spits wachten op zijn kans, maar in Hamoir mocht Muñoz-Herrera dan toch opdraven. Met hem op het veld keerde Beerschot Wilrijk een 2-1 achterstand om in een 2-3 voorsprong, maar gaf het alsnog de zege uit handen.

“Uiteraard was ik blij dat ik nog eens mocht opdraven. Ik ben me altijd een deel van de ploeg blijven voelen. Maar natuurlijk beleef je het intenser als je op dat veld staat. Je voelt je meer voetballer. Ondanks het slechte weer en het zware veld was het een goede wedstrijd voor mij om in te vallen. Het werd een fysieke veldslag met veel lange ballen. Daarin kon ik mijn duelkracht uitspelen. Ik ben dan ook niet ontevreden over mijn invalbeurt. Enkel jammer dat we de drie punten niet konden vasthouden. Hoewel ik slechts één doelkans kreeg, kon ik de ploeg toch helpen door duels te winnen en veel ballen door te koppen. Uiteraard hoop ik op meer. Ik wil Beerschot Wilrijk in deze slotfase van een spannende competitie nog meer helpen. Er wachten ons nog zeven moeilijke matchen tegen de betere ploegen uit de reeks. Ik zie het als een test voor ons, waarin we kunnen bewijzen dat we wel degelijk de beste ploeg zijn en die titel echt wel verdienen.”

Meer sportnieuws