“Ik blijf graag nog een jaartje in Westerlo”

Hervé Matthys. Foto: Photo News

VoetbalJupiler Pro LeagueKvc westerlo - Verdediger Hervé Matthys hoopt dat Anderlecht zijn uitleenbeurt verlengt

“Ik blijf graag nog een jaartje in Westerlo”

Print

De spelers van Westerlo genieten op dit moment van een weekje vakantie. Verdediger Hervé Matthys had het liever anders gezien. De Anderlecht-huurling blijft graag nog een jaartje langer in ’t Kuipje en hoopt dan ook op zo veel mogelijk speelkansen.

Een driehonderdtal supporters kwam vrijdag opdagen voor de oefenwedstrijd van Westerlo tegen tweedeklasser Lommel United. De openingstreffer van Eduards Visnakovs werd nog op applaus onthaald, maar de Kemphanen verkeerden duidelijk al in vakantiestemming. Wie kan het hen kwalijk nemen, twee weken na het feestje om het behoud in eerste klasse?

Toch zagen we een lichtpuntje: Hervé Matthys. De verdediger van Anderlecht nam plaats in het centrum van de defensie en speelde alsof hij daar al jaren een abonnement heeft. Defensief kan hij nog wat sturing gebruiken, maar in het uitvoetballen maakte hij een uitstekende indruk: altijd rustig aan de bal en crosspasses over veertig, vijftig meter worden gps-gewijs naar de juiste bestemming gestuurd.

“Bij grotere ploegen leer je wel hoe je moet uitvoetballen”, vertelt Matthys, die zijn opleiding kreeg bij Club Brugge en Anderlecht. “Maar verdedigend heb ik nog wel wat werk. Daarom is het heel zuur dat STVV in de laatste minuut nog kon scoren tegen Lokeren. Anders hadden we Play-off 2 gespeeld. De coach had me al gezegd dat ik dan zes wedstrijden zou mogen spelen.”

Nu moet Matthys het stellen met oefenwedstrijden. Na de partij tegen Lommel United volgen nog speelminuten tegen derdeprovincialer KSV Diksmuide en OH Leuven. “Niet ideaal”, beseft Matthys, die volgend jaar graag opnieuw aan Westerlo wordt uitgeleend.

“We moeten nog samenzitten met Anderlecht, mijn entourage is daarmee bezig. De coach zou me er graag bij houden. Misschien zijn er nog andere ploegen geïnteresseerd, maar ik zou graag in Westerlo blijven. Ik ken de club en de kleedkamer en de trainer geeft me veel vertrouwen. Garanties? Die ga ik niet vragen. Het belangrijkste is dat de trainer zijn geloof in mij uitspreekt.”

Peeters: “Wedstrijden nodig”

Peeters wilde hem er twee jaar geleden al bij toen hij trainer was van Waasland-Beveren en duwde ook nu zijn transfer tijdens de winterstop door.

“In een persoonlijk gesprek heb ik hem ook gezegd dat hij best nog een jaar in Westerlo kan blijven”, sprak Peeters, die zelf nog geen zekerheid heeft over zijn toekomst in de Kempen. “Hij heeft de basiskwaliteiten om in de eerste ploeg te staan, al is er positioneel nog werk aan de winkel. Dat is ook normaal in zijn situatie. Hij heeft nu wedstrijden nodig om fouten te maken en daaruit te leren. Die kans moet hij nu grijpen tijdens onze oefenwedstrijden.”

Meer sportnieuws