Puntenverlies van concurrenten Bocholt en Beerschot Wilrijk een goede zaak voor Jef Van Der Veken en co: “Op Hasselt toch scherper starten”

Jef Van Der Veken. Foto: smb

voetbal3de klasse BOosterzonen

Puntenverlies van concurrenten Bocholt en Beerschot Wilrijk een goede zaak voor Jef Van Der Veken en co: “Op Hasselt toch scherper starten”

Print

Oosterzonen kaapte een punt weg op het veld van Sprimont en daar was iedereen best tevreden mee. Toen maandag ook de resultaten van de rechtstreekse concurrenten Bocholt en Beerschot Wilrijk binnenrolden, werd die glimlach alleen maar breder.

Trainer Stijn Geys zei vooraf dat hij getekend zou hebben voor een gelijkspel op Sprimont. Zijn wens werd ingewilligd, al werd het punt niet zonder slag of stoot behaald.

“Iets meebrengen uit Sprimont is in alle omstandigheden altijd een goede zaak”, weet Jef Van Der Veken. “Toch vond ik ons in de eerste helft niet zo goed spelen. Achteraan stonden we gewoon niet goed. De thuisploeg startte furieus waardoor we in de verdediging alle zeilen bij moesten zetten. We begonnen veel te laks aan de wedstrijd. Vorige week tegen Hamoir kenden we al hetzelfde probleem. Dat wordt zeker een aandachtspunt voor onze komende wedstrijd op Hasselt. Je voelt zoiets meteen als je op het veld staat. Tijdens de rust kwam aanvoerder en collega-verdediger Engelen tot dezelfde analyse.”

Typisch Waalse manier

Natuurlijk was het de verdienste van Sprimont dat het de zwakte van de leidersploeg bloot kon leggen.

“Zij speelden op hun typisch Waalse manier. Ze hanteerden de lange bal naar voren en beukten met het nodige gestalte in op onze verdediging. Ze speelden eigenlijk best wel brutaal. Ze pakten ook vijf gele kaarten, dat wil toch het een en ander zeggen.”

En zo slaagde Oosterzonen er ook in Sprimont in om de nul op het bord te houden. Dat spreekt dan weer in het voordeel van de geel-rode verdediging.

“Ondertussen zijn we volgens mij de minst gepasseerde verdediging van derde klasse B. Dit weekend op Hasselt zullen we zeker alert moeten zijn, want de ploeg van onze ex-aanvoerder Jeunen zal revanche willen voor de 3-2 nederlaag uit de heenronde. In ieder geval blijft het klassement er voor ons netjes uitzien. Zeker als je weet dat Bocholt en Hasselt verloren en dat Beerschot Wilrijk niet verder kwam dan een gelijkspel op Hamoir”, besluit de centrale verdediger.

MEER SPORTNIEUWS