“We wonnen bijna alles  wat er te winnen viel”

Stijn Demolder wint de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg. Foto: Freddy VAES

WielrennenJunioresSter van Zuid-Limburg - Stijn Demolder zet met eerste zege kroon op succesvol ploegwerk

“We wonnen bijna alles wat er te winnen viel”

Print

Stijn Demolder won op paasmaandag met de slotrit van de Ster van Zuid-Limburg zijn eerste wedstrijd van het seizoen. De junior uit Booischot zette daarmee de kroon op succesvol ploegwerk van Acrog Balen BC. “We wonnen bijna alles wat er te winnen viel”, zegt Demolder.

Zoals gepland hielp Stijn Demolder zijn teamgenoot Jasper Philipsen aan de eindzege in de Ster van Zuid-Limburg. Maar de jonge Booischottenaar deed meer dan dat. Hij schreef na een knap staaltje ploegwerk ook de slotrit op zijn naam. Het was zijn eerste zege van het seizoen.

“Zoals ik vorige week al aangaf, werd Jasper Phlipsen uitgespeeld als onze kopman”, vertelt Stijn Demolder. “Jasper maakte met winst in de proloog zijn favorietenrol meteen waar. Nadien was het aan de ploeg om zijn leiderstrui te verdedigen. Wat ook lukte.”

Philipsen behaalde naast de gele ook de groene trui en werd uitgeroepen tot beste Limburger. Jordi Meeus won de knelspurten.

“We wonnen bijna alles wat er te winnen viel”, aldus Demolder, die zelf op meesterlijke wijze de slotrit voor zijn rekening nam.

“Ik moest zoveel als mogelijk reageren als de leiderspositie van Jasper werd bestookt. Toen wij na een afvallingskoers vooraan nog met z’n zessen overbleven, heb ik enkele prikken uitgedeeld met de bedoeling op die manier Jasper in een zetel naar de finish te brengen. Op vijfhonderd meter van de meet plaatste ik een laatste demarrage. Ik bleef net uit de greep van mijn medevluchters. Jasper was als tweede misschien wel de sterkste vooraan, maar ik heb de zege zeker niet gestolen. Ik had de dag voordien al veel werk verzet voor de ploeg. Dit was een mooie beloning voor die inspanningen.”

Demolder zet nu alles op het provinciaal kampioenschap tijdrijden, dat volgende week in Oostmalle plaatsvindt. “Ik wil na mijn titel bij de nieuwelingen er ook eentje bij de juniores.”

Meer sportnieuws