Sean De Bie en Lotto-Soudal een hele dag in het defensief “We koersten niet agressief genoeg”

Sean De Bie met Tony Martin in zjin zog. Foto: Photo News

Wielrennendriedaagse de panne-koksijde

Sean De Bie en Lotto-Soudal een hele dag in het defensief “We koersten niet agressief genoeg”

Print

Sean De Bie had zijn zinnen gezet op een goed klassement in de Driedaagse De Panne-Koksijde, maar één van de vier Jonge Benen werd dinsdag een hele dag in het defensief geduwd. “We koersten de eerste kilometers niet agressief genoeg”, is De Bie eerlijk.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden renners Antoine Demoitié en Daan Myngheer zat het spel meteen op de wagen. Met een rotvaart van 56 kilometer per uur werd het peloton in waaiers getrokken. Lotto-Soudal gaf niet thuis en was in een kopgroep van 49 man alleen vertegenwoordigd door André Greipel. “We koersten niet agressief genoeg”, bekent De Bie, die na zijn eindzege in de Driedaagse van West-Vlaanderen ook tuk was op een goede klassering in het grotere broertje van De Panne en Koksijde.

De Bie en Lotto-Soudal werden echter al snel in het defensief geduwd. “Van bij de start werd de gashendel helemaal opengedraaid. We zaten wel goed, maar moesten meteen achtervolgen. Het heeft ons te veel energie gekost om die situatie recht te zetten. We hebben ons te veel laten doen. Zitten we met vier of vijf man in de kopgroep, dan krijgen we een andere wedstrijd. Dan hadden we ook wel met één of twee man in de beslissende vlucht gezeten.”

BMC - vier mannetjes - en Team Sky - drie pionnen - waren wél goed vertegenwoordigd en drongen Lotto-Soudal samen met Etixx-Quick Step opnieuw in het verweer. Tony Martin beperkte de schade, maar was niet opgewassen tegen een herboren Alexander Kristoff, de Friese sneltrein Lieuwe Westra en Aleksej Lutsenko. De Bie bolde in Zottegem uiteindelijk als negende binnen op 36 seconden van de Noorse ritwinnaar. Een podiumplaats lijkt nu wel zeer ver weg. “De wedstrijd is nog niet gespeeld, maar het klassement ligt al wel in een beslissende plooi”, beseft De Bie. “De sterkste jongens zaten voorin. Al zal het ook woensdag een zware dag worden in de Moeren. Er zal opnieuw veel wind staan. Met tijdrijders als Westra, Lutsenko en Martin wordt het sowieso een zware klus voor het klassement.”

Meer sportnieuws