“Beter geheel en ook iets slimmer gespeeld nu”

White Starcoach Bart Willemsen (rechts) uit zijn vreugde na het behalen van de titel. Foto: SMB

Voetbal2de provinciale BWhite Star - Glenn Urkens en White Star pakken verdiend de titel

“Beter geheel en ook iets slimmer gespeeld nu”

Print

White Star kroonde zich zondag verdiend tot kampioen in tweede provinciale B. Daar zijn vriend en vijand het over eens. De Turnhoutenaars gaven de competitie, voor het tweede jaar op rij trouwens, kleur en dus is deze bekroning meer dan terecht.

Ook vorig seizoen domineerde White Star de competitie, maar toen ging de hoofdprijs naar Berg en Dal. Nu waren de Turnhoutenaars zelf aan het feest. De titel werd vol overgave gevierd.

“Vorig seizoen waren we er al heel dicht bij, maar nu is het eindelijk zover”, glundert aanvoerder Glenn Urkens. “We vormden een beter geheel dan vorig jaar. Dat gaf de doorslag. We hadden natuurlijk ook een jaar meer ervaring en we hebben het ook iets slimmer gespeeld. Vanaf dag één werden we als de grote titelkandidaat bestempeld. Daardoor was de druk natuurlijk erg groot. Het is dan uiteraard erg plezant om te kunnen bevestigen.”

“We gaan die titel uiteraard flink vieren, want zoiets maak je niet veel mee in je leven. We hadden ons trouwens geen beter scenario kunnen wensen. Op paaszondag kampioen worden, is het ideale moment, want er daagde veel volk op voor onze titelwedstrijd. Voor de club wordt eerste provinciale een avontuur, maar wij weten allemaal wat ons daar te wachten staat.”

Ook trainer Bart Willemsen gooide zondag alle stress van zich af. Willemsen boekte zijn eerste grote succes als coach. “Hier hebben we twee jaar hard voor gewerkt”, zegt Willemsen. “Ook vorig seizoen gaven we de competitie mee kleur, maar toen stootten we op Berg en Dal. Nu kwam de concurrentie van Merksplas en Retie. We kenden slechts een kleine dip, waardoor we nu al kunnen feesten. Dat is een hele opluchting. Niemand had zin in een eindronde. Tijdens mijn eerste passage bij White Star bracht ik de club al van derde naar tweede provinciale, en nu gaan we dus naar eerste. Het is ongelooflijk plezant voor mij dat ik de club op die manier iets kan teruggeven. Ik ben hen erg dankbaar omdat ze het volste vertrouwen hadden in mij. Ik kreeg ook carte blanche over de samenstelling van de groep en de ploeg. Tijdens een vorige trainersopdracht was dat niet het geval. Die fout maak ik echt geen tweede keer meer. Ik heb mijn les geleerd. Daarom ben ik White Star echt heel dankbaar voor deze kans.”

“Volgend seizoen komen er maximum drie nieuwe spelers bij. We willen in de eerste plaats deze jongens opnieuw een kans geven. Dat hebben ze dubbel en dik verdiend. De hele groep blijft trouwens intact, wat er ook op duidt dat iedereen erg veel zin heeft om die volgende stap samen te zetten.”

MEER SPORTNIEUWS