voetbal3de provinciale C - Bjorn Vlaminckxcoach Sint-Jozef

“In voetbal kan alles gebeuren”

Print

Sint-Jozef leek maandenlang een vogel voor de kat, maar de ploeg van trainer Bjorn Vlaminckx zette een mooie remonte in. Dankzij de zege tegen KFC Mol mogen de mannen uit Rijkevorsel zelfs weer beginnen hopen op het behoud.

Sint-Jozef won zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen KFC Mol met 2-1. Dankzij die overwinning blijft de ploeg mathematisch in de running voor het behoud. “Wij geven de moed inderdaad nog niet op. Zolang we rekenkundig niet uitgeschakeld zijn, blijven we hopen”, zegt trainer Bjorn Vlaminckx. “Na de nederlaag tegen Meer zag het er heel slecht uit voor ons. Dat was erg jammer, want we zetten de laatste maanden een schitterende remonte in. In de terugronde behaalden we 18 van de 23 punten die we nu hebben. Dat is toch niet niks. Die resultaten kwamen er ook niet toevallig. In het begin van het seizoen kampten we met een grote blessurelast. Enkele spelbepalende figuren stonden lange tijd aan de kant. Sinds kort is mijn ploeg weer voltallig en dat liet zich dus gevoelen in de resultaten.”

“Maar die ene verliespartij tegen Meer van vorige week zondag leek roet in het eten te zullen strooien. Dat was een echte klap, vooral ook omdat we een collectief slechte wedstrijd speelden. Daarom hebben we de koppen eens bij elkaar gestoken. Iedereen ging akkoord om nog vier wedstrijden alles te geven. Daar zijn we zondag mee gestart.”

“We hebben een klein mirakel nodig om ons te redden, maar in voetbal kan altijd alles gebeuren. We hebben ons lot niet meer in eigen handen, maar we hebben nog een wedstrijd. Zondag spelen we tegen Oosthoven. Dat wordt een cruciale wedstrijd. Bij winst naderen we weer tot op drie punten.”

Meer sportnieuws