Fayçal Cheffou© AFP

Terreurverdachte Fayçal Cheffou weer vrijgelaten

Fayçal Cheffou is opnieuw op vrije voeten. Dat meldt het federaal parket maandag. “De aanwijzingen die geleid hebben tot zijn aanhouding konden niet bevestigd worden door het onderzoek. Dientengevolge werd betrokkene vrijgelaten door de onderzoeksrechter”, luidt het.

JoRo

Faycal C. (30) werd donderdag, in de vooravond, samen met twee anderen opgepakt voor de gebouwen van het federaal parket. Bij een huiszoeking bij de man werden geen wapens of explosieven gevonden. De twee anderen werden vrijgelaten, maar Cheffou werd aangehouden. De man is intussen dus opnieuw op vrije voeten, maar wordt in verdenking gesteld voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden.

Volgens krantenberichten gaf Faycal C. zich uit voor onafhankelijk journalist en zou hij in het Maximiliaanpark in Brussel tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis Syriëstrijders geronseld hebben. Er waren ook speculaties als zou hij "de man met het hoedje" zijn die te zien was op de beelden, gefilmd net voor de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. Het parket weigert dit te bevestigen.

VIDEO. Terreurverdachte aan het werk als recruteerder in Maximiliaanpark

Een man die vrijdag samen met twee anderen is gearresteerd in de buurt van het federaal parket in Brussel stelde zich vorig jaar voor als medecoördinator de hulpverlening aan vluchtelingen in het Brusselse Maximiliaanpark. Faycal Cheffou stond toen al bekend als recruteerder en hij zou zich tussen de vluchtelingen hebben gemengd in de hoop mensen te kunnen overtuigen van zijn extremistische gedachten.

Vastgoed

Jobs in de regio