© BELGA

Bart De Wever ondertekent veroordeling hooligans niet

N-VA-voorzitter Bart De Wever koos er zondag voor de gezamenlijke verklaring waarin Meyrem Almaci, John Crombez, Gwendolyn Rutten en Wouter Beke het geweld aan het Beursplein veroordelen niet te ondertekenen. “Hoe meer aandacht je hooligans geeft, hoe groter ze zich wanen. Je mag ze dat niet gunnen”, is te horen bij de woordvoerder van De Wever.

Honderden hooligans doken zondagmiddag op aan het Beursplein in Brussel. Ze verstoorden de herdenking voor de slachtoffers van de aanslagen en riepen racistische slogans.

De voorzitters van Groen, sp.a, Open Vld en CD&V verstuurden zondagnamiddag een gezamenlijke mededeling waarin ze de extreemrechtse manifestatie “eendrachtig veroordelen”. N-VA ondertekende die mededeling niet. “Er is geen gezamenlijke verklaring gekomen nadat de aanslagen werden gepleegd”, is te horen bij de woordvoerder van de voorzitter. “Als er dan wel een verklaring komt rond een aantal hooligans die amok maken, is dat wat raar in perspectief.”

De tweede reden van De Wever is dat je hooligans best zo weinig mogelijk aandacht geeft. De beslissing van N-VA werd naar verluidt zonder veel discussie genomen.

Vastgoed

Jobs in de regio