© hbvl

© AP

© RR

© HBvL

© HBvL

© FotoRedNB

© HBvL

© FotoRedNB

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Deze slachtoffers zijn al geïdentificeerd

Er komt stilaan meer duidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers van de aanslagen dinsdag op Brussels Airport en in het Brusselse metrostation Maalbeek. Van deze slachtoffers is de identiteit al bekend.

heve04

Adelma ­Tapia Ruiz (37) was het eerste bevestigde slachtoffer dat dinsdag in de luchthaven van Zaventem het leven liet. Ze woonde in Tubeke en was afkomstig van Peru. Ze was dinsdagochtend samen met haar man Christophe Delcambe en hun vierjarige tweelingdochtertjes Maureen en Alondra in de luchthaven. Zij kropen door het oog van de naald.

Woensdagochtend is ook Léopold Hecht, een student van de universiteit van Saint-Louis-Bruxelles, overleden aan de verwondingen die hij opliep bij de aanslagen in het metrostation Maalbeek. De jongeman was een student rechten en raakte levensgevaarlijk gewond bij de aanslag op het metrostation Maalbeek.

Een ander slachtoffer, Olivier Delespesse werkte bij de Waals-Brusselse federatie voor de dienst Onderwijs. Hij was met de metro op weg naar zijn werk toen de bom in Maalbeek ontplofte. Zijn werkgever maakte zijn overlijden bekend in een rouwbericht.

Bart Migom, een student uit Diksmuide, werd lange tijd als vermist opgegeven, maar vrijdagochtend raakte bekend dat ook hij geïdentificeerd werd als een van de dodelijke slachtoffers. Bart was amper 21 jaar oud.

Op sociale media wordt ook het overlijden van de Brusselse jonge lerares Loubna Lafkiri gemeld. De turnleerkracht van vrije school La Vertu had dinsdagochtend les maar kwam nooit aan op school. Ze nam iedere ochtend de metro.

Alexander en Sacha Pinczowski, uit Lanaken, zijn omgekomen bij de aanslag op de luchthaven in Zaventem, dat werd vrijdagochtend bevestigd.

Bij de slachtoffers is ook een pas getrouwd koppel uit Aken dat naar New York vertrok, aldus de Duitse politie en pers. De 29-jarige Jennifer was sinds dinsdag vermist. Haar echtgenoot van 30, Lars, ligt in coma in het ziekenhuis en is zwaargewond. Het echtpaar bevond zich aan de balie van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines toen de ontploffing gebeurde.

De Britse autoriteiten hebben vrijdag de dood bevestigd van een landgenoot die sinds de aanslagen in Brussel als vermist was opgegeven. Het gaat om de 53-jarige David Dixon uit Hartlepool, die samen met zijn partner en hun zoon in Brussel woont. Dat melden verschillende Britse media via Twitter. De Brit stuurde na de aanslagen op de luchthaven van Zaventem nog een sms naar zijn vrouw met de boodschap dat hij oké was, maar gaf sindsdien geen teken van leven meer. De Britse autoriteiten en de familie van de man hebben nu gemeld dat Dixon bij de aanslag in het metrostation Maalbeek is omgekomen.

Het derde Nederlandse slachtoffer is Elita Weah (41) uit Deventer. Zij was op de dag van de aanslag aanwezig op Zaventem en zou naar Amerika reizen voor de begrafenis van een familielid.

Fabienne Vansteenkiste, uit de streek van Namen, had om 8 uur 's morgens net haar shift beëindigd bij bagage-afhandelaar Aviapartner, toen de twee bommen ontploften.

De familie van Antwerpenaar Nic Coopman (49) heeft officieel de bevestiging gekregen dat hij bij de dodelijke slachtoffers is. Zijn lichaam is in het Militair Hospitaal van Neder-over-Heembeek geïdentificeerd. Nic Coopman was 58 jaar, werkte voor de firma Wenger Overseas waarvoor hij heel geregeld buitenlandse opdrachten kreeg en woonde in Deurne. Zijn roots liggen in West-Vlaanderen.

De 29-jarige communicatiemanager bij Community of European Railway Companies Aline Bastin woonde en werkte in Brussel maar is afkomstig uit Bitsingen bij Tongeren. Haar vader is arts in Eben-Emael. Sinds de aanslagen was hijop zoek naar zijn dochter en zei hij al zijn afspraken af. Vrijdag in de vooravond kwam de bevestiging dat haar lichaam geïdentificeerd was.

Sabrina Fazal (24) nam dinsdagochtend afscheid van haar zoontje en van haar vriend, voetballer Jonathan Selemani van RJ Wavre, om van in Waver naar de les te gaan in Brussel. "Ze wilde absoluut haar diploma verpleegkunde halen om anderen te kunnen helpen", zegt een vriendin. Het laatste stuk tot aan de hogeschool Galilée deed ze met de metro. Dat werd haar fataal.

Verder meldt de Marokkaanse ambassade dat ook een Marokkaanse slachtoffer werd van de aanslagen. Haar identiteit is nog niet bekend gemaakt. Ook de Nederlandse autoriteiten melden het overlijden van drie Nederlanders, zonder hun namen vrij te geven. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag via Twitter gemeld dat bij de aanslagen in Brussel dinsdag ook één Fransman is omgekomen. Twaalf Fransen raakten gewond, van wie drie ernstig, aldus de nieuwe slachtofferbalans. De Chinese ambassade in België heeft op haar beurt gemeld dat ook één Chinese staatsburger het leven liet. Volgens de Chinese staatskrant The People's Daily gaat het om een persoon met de familienaam Deng die als vermist was opgegeven. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken liet op zijn beurt weten dat het "heel waarschijnlijk" is dat een Italiaanse vrouw het leven liet bij de aanslagen in de metro.

Gewonden

Bij de gewonden zijn mensen van een veertigtal nationaliteiten. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken zei dat daar acht Duitsers bij zijn. Daarnaast zouden ook tiental Amerikanen, een twintigtal Portugezen en negen mensen met de Spaanse nationaliteit gewond zijn.

Moeten daar nog bij worden geteld: vier Roemenen, twee Hongaren en vier Britten. Europese bronnen melden dat een van hun medewerkers gekwetst is en ook Sébastien Bellens, een voormalige Belgische basketballer, ligt in het ziekenhuis.

Woensdagavond lagen volgens de Belgische minister van Gezondheid nog 150 mensen in het ziekenhuis, van wie 61 op intensieve zorgen. Vier daarvan zijn nog niet geïdentificeerd en liggen in een coma. Het kabinet van Maggie De Block hoopt tegen vrijdagavond meer informatie te hebben.

">Meer over