© GVA

Broer en zus uit Lanaken overleden bij aanslagen

Alexander en Sascha Pinczowski, de jongeren die sinds de aanslagen op Brussels Airport geen teken van leven meer hadden gegeven, zijn bij de terroristische daad om het leven gekomen. Hun namen komen alvast niet voor op de lijst van de overlevenden, zo hebben de autoriteiten laten weten aan hun ouders, die in Lanaken wonen. Burgemeester Marino Keulen bevestigt het nieuws en biedt zijn medeleven aan.

Ed en Marjan Pinczowski, de ouders van Sascha en Alexander, leefden al enkele dagen in grote onzekerheid over het lot van hun kinderen. “We hebben meer vrees dan hoop”, lieten ze donderdag nog optekenen. Hun kinderen waren dinsdagochtend aan de incheckbalie van Zaventem, waar ze een vlucht zouden nemen naar New York. Ze wonen daar en hadden net een bezoek gebracht aan hun ouders in Lanaken. Sascha en Alexander moeten echter heel dicht bij de terroristen hebben gestaan toen die de bommen lieten ontploffen. Ze gaven sindsdien geen teken van leven meer.

De autoriteiten in Brussel hebben nu aan de ouders laten weten dat de namen van hun kinderen niet voorkomen op de lijst van de overlevenden. Daarmee is het duidelijk dat beide jongeren overleden zijn, al is het voor de officiële bevestiging daarvan nog wachten op de identificatie. “Namens alle inwoners van onze gemeente, bied ik mijn diep medeleven aan”, zegt de Lanakense burgemeester Marino Keulen. “Hoewel ergens verwacht, komt dit nieuws heel hard aan. De onzekerheid is nu weg. We hebben onmiddellijk aan de ouders van de slachtoffers onze hulp aangeboden.”

In het gemeentehuis van Lanaken is een rouwregister geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER