© JVDP

© JVDP

© JVDP

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dit boerderijtje staat op een Antwerps dak

De mooiste oase van Antwerpen ligt verborgen op een dak van een oud industriepand vlak bij het Hessenplein. Het is een tuin met een Engelse cottage, hagen en heggen rond een gazon, acacia’s en druivelaars. Er lopen schapen rond en kippen, er kraaien hanen op het erf en er waggelt een mijmerende eend.

IL

“De hele tuin werd aangelegd in een rubberen kuip”, vertelt eigenares Kristina Engels, “en die werd geplaatst op een waterbestendige dakbedekking. Tussen het dak en de tuin liggen twee lagen isolatiemateriaal, een wortelvlies dat belet dat de wortels zich door het dak heen werken en een draineersysteem om overvloedig water af te voeren."

"De bodemlaag onder onze voeten is zelfs 40 centimeter diep, even dik als de grondlaag waarin planten in volle grond groeien. Vandaar dat alles hier bloeit zoals in een tuin. Gelukkig kan het gebouw dit gewicht aan. Het dateert uit 1930 en is een van de allereerste betonconstructies."

“Voor ons is deze tuin een plek om tot rust te komen. En elke maandagochtend doen mijn man en ik het onderhoud. Dan komen we naar het dak, kuisen de schuur op, verversen het stro, verzorgen de planten, de dieren en de struiken, en ik rijd met een grasmaaier het gazon af. Dat werk is voor ons een vorm van meditatie."

Hier kan je alvast een 360-gradenbeeld bekijken.

Post from RICOH THETA. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners