Dossier in CittA: goed en gezond leven

Print

Lara kookt voor u. Foto: FRBE

CittA, het gratis weekendmagazine van Gazet van Antwerpen, brengt zaterdag een dossier over goed leven. We wijzen je de weg naar gezonde eetconcepten, heerlijke geniet­plekken waar je lichaam en geest kan ontspannen en actieve adressen waar je gezond kan ­bewegen. We laten ook vijf foodies hun gezondste eetadres van Antwerpen uitkiezen.

We geven hier alvast enkele gezonde adresjes mee.

Lara kookt voor u, Van Schoonbekestraat 158, 2018 Antwerpen

'Lara kookt voor u' is de naam en dat mag je ook wel vrij letterlijk nemen. De zaak startte enkele jaren geleden met een ijverige Lara Lambreghts die gebak maakte voor verschillende horecazaken en kookte voor kleine feestjes. Na verloop van tijd kwamen er grotere opdrachten binnen en begon de huiskeuken uit haar voegen te barsten.

Ondertussen is de onderneming uitgegroeid tot een vegetarisch dagrestaurant, cateraar en traiteur die nu vier vennoten telt. In april komt er zelfs nog een vijfde bij. “Want we willen in de toekomst nog meer mensen gelukkig maken met onze eerlijke en lekkere gerechten. We dagen onszelf ook uit om steeds meer ethisch en ecologisch verantwoord te werk te gaan”, vertelt Lara.

Wellness & Sauna Resort Molenhoeve, Van den Nestlaan 132, 2520 Broechem

De Molenhoeve heeft al meer dan 26 jaar ervaring in de wellness- en saunasector. In de tuin van 10.000 m²  is het genieten van een Finse blokhutsauna, een gekoelde nevel­douche, een verwarmd buitenzwembad en ook een groot landschapszwembad met jetstreams. Binnen zijn er verschillende sauna’s, een zwembad, een open haard, een restaurant tot zelfs een haarstudio.

Maar eigenaar Leon Wuyts is vooral trots op zijn zogenaamde Kelo-Löyly-Loftsauna, die een primeur in België lijkt te zijn. “Deze wordt onder andere gebruikt voor ­soundhealing. Hierbij werken we met verschillende ­Tibetaanse klankschalen, een auraklokje en een grote zonnegong. Door deze unieke akoestische klankmassage worden de har­monie en balans in het lichaam hersteld."

The Brick, Waalsekaai 57A, 2000 Antwerpen

In een voormalig pakhuis huist sinds januari conceptgym The Brick. Het is een hypermoderne zaak die baadt in een warm interieur. Comfort en ook luxe staan hier centraal. “Onze leden hoeven alleen hun sportkleding aan te trekken, voor de rest zorgen wij”, klinkt het. En met die rest worden een sauna, regendouche, fruit, koffie, handdoeken, thee en infused water bedoeld.

The Brick biedt ook tal van groepslessen aan, zoals animal flow, een trend die komt overgewaaid uit de ­VS en wordt gebaseerd op natuurlijke houdingen en dierenposes. Daarnaast zitten ook pilates, bokslessen, spinning, yoga en zelfs dirty dancing in het aanbod. 

 

 

 

 

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio