© AFP

© AP

1 / 2

Mogelijk brokstuk van vlucht MH370 gevonden in Zuid-Afrika

Een brokstuk dat mogelijk afkomstig is van de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines, is aan de kust van Zuid-Afrika gevonden. Het onderdeel werd in de omgeving van de stad Mosselbaai ontdekt, verklaarde de Maleisische minister van Verkeer Liow Tiong Lai dinsdag. Volgens eerste berichten zou het gaan om een onderdeel van een vliegtuigmotor. De bewindsman houdt contact met de Zuid-Afrikaanse autoriteiten.

gjs

Intussen is in Australië een onderzoek begonnen van twee in Mozambique aangespoelde mogelijke brokstukken. De beide onderdelen waren maandag in Canberra aangekomen. Ze worden in het lab van de verkeersveiligheid in de Australische hoofdstad onderzocht. Er moet een grondige analyse gedaan worden, daarom is het moeilijk te voorspellen wanneer de resultaten mogen verwacht worden, zei Verkeersminister Darren Chester.

Vlucht MH370 was op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking verdwenen. Vermoed wordt dat het toestel duizenden kilometer verder zuidwaarts in de Indische Oceaan is neergestort. Daar wordt al maanden tevergeefs naar het wrak gezocht.

Vorige zomer was op het eiland La Réunion - eveneens voor zuidelijk Afrika - een brokstuk gevonden. Dat werd al aan vlucht MH370 toegewezen: volgens experten gaat het om een flaperon, een stuurvlak van de vleugel, van het verdwenen toestel.

Nu in het nieuws