© Federale Politie

© Federale Politie

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail:
thumbnail:

Deze terrorist kon vluchten nadat zijn bom niet afging

Er is een foto opgedoken van de verdachten van de aanslagen op Zaventem. De foto werd door een politiedienst op sociale media gedeeld, terwijl die enkel voor interne verspreiding was bestemd. De twee linkse mannen zouden zichzelf opgeblazen hebben. De man rechts, met de witte trui, wordt actief opgespoord voor zijn betrokkenheid. Het is niet bekend om wie het gaat.

jsbs

Het gaat om beelden afkomstig van een bewakingscamera in de vertrekhal van de luchthaven. Daarop is te zien hoe drie mannen een bagagekarretje voortduwen. Mogelijk zaten de explosieven daarin.

Bij de aanslagen op Zaventem, waar in totaal al 14 doden geteld werden, werden spijkerbommen gebruikt. Naast een van de lichamen van de vermoedelijke zelfmoordterroristen werden twee kalasjnikovs gevonden.

Twee bommen zijn afgegaan, de derde werd later op de dag onschadelijk gemaakt door de ontmijningsdienst DOVO.

Het gerecht bevestigt dat de beelden met de verdachten op mogen vrijgegeven worden. Eerder vroeg het federaal parket aan journalisten om geen informatie te verspreiden over het lopende onderzoek, maar in dit geval zou dat geen probleem zijn.

Verbergt handschoen ontstekingsmechanisme?

Op de bewuste foto is goed te zien dat de twee linkse mannen op de foto, de mannen die zichzelf hebben opgeblazen, aan hun linkerhand een handschoen hebben. Volgens bronnen zou die handschoen het ontstekingsmechanisme verbergen, zo schrijft La Dernière Heure. De bommen zouden dan vermoedelijk in de bagage verborgen hebben gezeten.

Op de foto zijn de handschoenen van de twee daders duidelijk te zijn.

Aanslag Zaventem: politie verspreidt opsporingsbericht van man met witte jas

© federale politie

De politie en het gerecht zijn op zoek naar de identiteit van deze persoon die te zien is op een foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem.

Het gaat om een beeld afkomstig van een bewakingscamera in de vertrekhal van de luchthaven. Daarop is te zien hoe drie mannen een bagagekarretje voortduwen. Mogelijk zaten de explosieven daarin.

Bij de aanslagen op Zaventem, waar in totaal al 14 doden geteld werden, werden spijkerbommen gebruikt. Naast een van de lichamen van de vermoedelijke zelfmoordterroristen werden twee kalasjnikovs gevonden.

Meent u deze man te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot de aanslagen in Zaventem en Brussel, dan willen de speurders dat graag weten. Discretie wordt verzekerd.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

Meer over Aanslagen Brussel