© JVdP

Antwerps politieschandaal: twee agenten blijven in cel

In de zaak van het Antwerpse politieschandaal blijven twee agenten aangehouden. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Hun advocaten verklaarden na afloop dat het dossier lastens hen eerder “mager” is. Een derde agent vroeg uitstel.

Er loopt al enkele maanden een onderzoek naar onregelmatigheden bij de dienst interventie van de zone City (Antwerpen-Noord en Borgerhout) en dat resulteerde vorige week in de arrestatie van vijf inspecteurs, tussen 24 en 34 jaar. Twee van hen werden door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden, de drie anderen werden aangehouden.

De inspecteurs worden verdacht van afpersing in bende, diefstallen met geweld en slagen. Volgens het parket zijn er ernstige aanwijzingen dat zij kwetsbare burgers, onder wie ook mensen in een precaire verblijfssituatie, aan willekeurige controles onderwierpen om hen dan vervolgens met geweld te beroven van hun bezittingen.

“Eerder mager dossier”

Dat ‘willekeurig’ karakter van de feiten blijkt volgens de verdediging alvast niet uit de inhoud van het strafdossier. “Het dossier lastens onze cliënten is eerder mager. Ze werden over vijf feiten verhoord. In slechts één daarvan is sprake van een illegaal en daar worden zij niet van verdacht”, verklaarden advocaten Kris Luyckx en Mounir Souidi na afloop van de raadkamer.

N.C. en B.B. blijven een maand langer in de cel. Hun advocaten lieten weten dat ze overwegen om in beroep te gaan. Mogelijk volgt er over twee weken een uitspraak.

S.S. vroeg om een week uitstel, hij blijft een week langer in de cel.

Lees er woensdag meer over in Gazet van Antwerpen