“Ploegmaats gaan meer op mij rekenen om iets te forceren”

Jasper Van der Heyden (rechts) worstelt met Jules Van Cleemput van Heist. Tegen Dessel scoorde hij de belangrijke 0-2. Foto: smb

Voetbal 2de klasse ASV Geel - Jasper Van der Heyden van bankzitter tot wapen

“Ploegmaats gaan meer op mij rekenen om iets te forceren”

Print

Geel won de derby op Dessel met 1-2 en die zege deed deugd na een bleke 1 op 12. De vroege goal van Gielis zette de toon, de tweede treffer van Van der Heyden gaf Geel ademruimte. De late tegengoal van Dessel bleef zonder gevolgen.

“Natuurlijk geniet ik van dit doelpunt in deze derby”, zegt Jasper Van der Heyden, Jappe voor de medespelers. “Ik scoorde al eens met de beloften tegen Dessel, maar dit is natuurlijk nog heel wat anders.”

De jonge spits vierde de zege niet op Palmenmarkt, de kermis in Geel. Hij ging braafjes naar huis om zondag helemaal fit te zijn voor de bekerfinale Club Brugge - Standard. Daar ging hij zijn vader Stephan, hulptrainer bij Club Brugge, vocaal steunen, maar tevergeefs. Al was dat niet zijn eerste zorg. “Wij zetten in Dessel collectief een heel goede prestatie neer, het groepsgevoel was groot. Niemand die doelman Vromans met de vinger wees voor zijn fout bij de tegentreffer. Een individuele fout moet je als groep goedmaken en dat hebben wij gedaan.”

Uiteraard wordt de jonge spits afgerekend op zijn eigen offensieve acties. “Na 8 minuten werd ik al goed bediend door Reuten, maar vond ik de Desselse doelman Kustermans op mijn weg. Even later stuurde Reuten mij opnieuw diep, maar met mijn brede voorzet kon ik Allegria niet bereiken. Had ik toen zelf moeten trappen? Achteraf kan je dat makkelijk zeggen. Bij ons tweede doelpunt was Yannick Reuten opnieuw de aangever. Ik kon afronden, zodat onze zege bijna binnen was.”

Klik met Reuten

De combinatie Reuten - Van der Heyden, dat lijkt te klikken? “Wij vinden elkaar goed. Ik ken Yannick al van bij de nationale jeugdselecties. Na de match heb ik hem gefeliciteerd met zijn match.”

Maar niet alleen de Limburger weet de capaciteiten van Van der Heyden te appreciëren. “Mijn snelheid is zeker een belangrijke troef. In de aanloop naar de wedstrijd tegen Dessel, bekeken wij beelden. Op die manier werd duidelijk dat snelheid heel belangrijk kon zijn. Ik denk dat ik de meeste spelers in tweede klasse met mijn snelheid kan verrassen, dat was ook in Dessel het geval. Zaterdag kon ik ook in de rol van afwerker kruipen. De verdedigers was ik te snel af en ik kon de bal onder het lichaam van Kustermans binnenschuiven. Van nature blijf ik rustig als ik zo'n kans afdwing.”

Het is niet de eerste keer dat de aanvaller beslissend is voor Geel. “Het is een beetje moeilijk om over jezelf te praten, maar ik heb progressie gemaakt. Ik stak al heel wat op van trainer Euvrard. Hij geeft mij veel vertrouwen en door goede prestaties voel ik dat mijn medemaats meer op mij gaan rekenen om iets te forceren als dat nodig is. Vorig jaar werd ik vooral als bankzitter gebruikt. Ik denk dat ik die rol achter mij gelaten heb.”

Meer sportnieuws