© JHS

Herbeleef de gemeenteraad over o.a. het politieschandaal

Afgelopen week daverde Antwerpen op zijn grondvesten nadat het politieschandaal naar buiten werd gebracht. Nog steeds zijn er naschokken van de affaire en die waren maandagavond voelbaar op de gemeenteraad.

Minstens vijf agenten van de Antwerpse politie hebben zich mogelijk jarenlang schuldig gemaakt aan misdrijven tegenover illegale vluchtelingen. Het waren de politie en het stadsbestuur zelf die de feiten naar buiten brachten. Toch was de oppositie niet mals met zijn kritiek. Er werd gesproken van een getolereerde cultuur van misdaad binnen het korps en bepaalde partijen vonden dat de burgemeester ook bepaalde informatie achterhield.

Diezelfde kritiek was maandagavond fel te horen op de gemeenteraad. Voor dat debat werd aangesneden stonden er nog heel wat andere onderwerpen op de agenda. Zo werd er onder meer gestemd over de reorganisatie van de buitenschoolse kinderopvang en werden er debatten gevoerd over de geplande waterbussen op de Schelde en over het plan om bepaalde scholen langer open te houden om de leerachterstand weg te werken.

Herbeleef hieronder de gemeenteraad: