© EPA

Antonio Conte naar Chelsea? "Vind Premier League zeer interessante competitie”

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte heeft de geruchten omtrent een mogelijk vertrek naar Premier League-club Chelsea nog maar eens gevoed. “Ik heb nooit verstopt dat ik in de toekomst ook wel eens in het buitenland wil werken”, vertelde Conte maandag in het Italiaanse Firenze, waar hij met de nationale ploeg de oefeninterlands tegen Spanje en Duitsland aan het voorbereiden is. “De Premier League is een zeer interessante competitie.”

Vorige week maakte de 46-jarige Conte bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maanden als bondscoach van de Italiaanse nationale ploeg. Na het EK in Frankrijk, waar de Squadra Azzurri in de groepsfase België treft, legt Conte zijn functie neer. “Ik heb daar eerst goed over nagedacht”, legde de Italiaan uit. “Pas toen ik helemaal zeker was, heb ik de bond ingelicht om voor duidelijkheid te zorgen.”

Conte wordt in de media nadrukkelijk aan het Chelsea van Thibaut Courtois en Eden Hazard gelinkt. Daar zou hij na dit seizoen tussenpaus Guus Hiddink moeten opvolgen. Conte wil echter niet in detail treden. “Het kan ook een Italiaanse ploeg worden. We zullen zien waar mijn toekomst ligt”, vertelde het clubicoon van Juventus. “Momenteel ben ik enkel met de Italiaanse nationale ploeg en de voorbereiding op het EK bezig.”

Conte is sinds augustus 2014 aan de slag als bondscoach van Italië, dat op het EK van komende zomer in Frankrijk de eerste tegenstander van de Rode Duivels wordt in groep E. De teams treffen elkaar op 13 juni in Lyon. Daarna speelt Italië tegen Zweden (17 juni in Toulouse) en Ierland (22 juni in Rijsel).