© jan van der perre

“Via deze vzw willen we de liefde van Ferre doorgeven”

Het verblijf in het ziekenhuis voor ernstig zieke kinderen zo aangenaam mogelijk maken. Dat is het doel dat Lotti Walters uit Kontich zich met de vzw With Love by Ferre heeft gesteld.

Bart Roggeman

Lotti Walters is de mama van de zesjarige Ferre ‘Mega Ferre’ Deene Grignard, het jongetje dat eind september zijn moedige strijd tegen kanker verloor. In zijn korte leventje wist de jongen met zijn opmerkelijke vechtlust, optimisme en groot hart vele mensen te beroeren. Ook na zijn dood geeft hij zijn onvoorwaardelijke liefde nog door, via de vzw die zijn mama samen met twee goede vriendinnen, Katrien Deckers en Monica Van Koeckhoven, heeft opgericht.

Bedoeling van de vzw is om de kille, kale ziekenhuiskamers aan te kleden naar de wens van het zieke kind. “Zelf hebben wij kunnen ervaren dat dit een wereld van verschil maakt. In het UZ Gent, waar Ferre in behandeling was, zijn we intussen van start gegaan.”

Antwerp 10 Miles

Papa Stefan put, samen met kameraad Stephane De Nies, dan weer moed en kracht uit Team Mega Ferre. Daarmee gaan ze net als vorig jaar deelnemen aan de Antwerp 10 Miles, deze keer ten voordele van de vzw. “Vorig jaar waren we met 38 deelnemers. Dit jaar hadden we gehoopt op 50, maar het zijn er liefst 93. Dat we met de vzw en het team de liefde van Ferre kunnen laten voortleven, helpt ons in het verwerkingsproces”, besluit Ferres papa.

www.withlovebyferre.be en www.teammegaferrelooptvoor.be

MEER OVER Antwerp 10 Miles

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio