Reynders: ‘Abdeslam plande nieuwe aanslagen’

Foto: BELGA

Reynders: ‘Abdeslam plande nieuwe aanslagen’

Print

Salah Abdeslam plande vanuit zijn Brusselse schuilplaats nieuwe aanslagen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vanmorgen gezegd op een conferentie over terreur in Brussel

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vanmorgen deel aan een panelgebrek over terreur op het Brussels Forum, een jaarlijkse bijeenkomst van Noord-Amerikaanse en Europese politieke en economische leiders en intellectuelen in Brussel.

Tijdens dat gesprek had Reynders het uiteraard ook over de arrestatie van Salah Abdeslam. Volgens Didier Reynders was de arrestatie van de terreurverdachte het resultaat van doorgedreven speurwerk van de Belgische politie.

Reynders zei verder ook dat er bij de huiszoeking in de Vierwindenstraat in Molenbeek heel wat wapens werden aangetroffen. Uit het onderzoek zou ook blijken dat Abdeslam vanuit zijn schuilplaats een nieuw terreurnetwerk had opgebouwd dat nieuwe aanslagen plande.

Nog volgens Reynders zijn er op dit moment zowat 30 betrokkenen bij de aanslagen in Parijs bekend, maar zijn er nog verschillende andere betrokkenen op de vlucht. Hij bevestigde ook dat Abdeslam zich oorspronkelijk wilde opblazen aan het Stade de France, maar van dat plan afzag.

Vanmorgen maakte Sven Mary, de advocaat van Abdeslam, bekend dat hij een klacht ging indienen tegen de Franse procureur Molins omdat die gisteren tijdens een persconferentie had geciteerd uit het eerste politieverhoor van Salah Abdeslam. Volgens Mary schond de procureur daarmee het geheim van het onderzoek.

Lees hier de volledige transcriptie van het panelgesprek met Reynders .

MEEST RECENT