© Woonhaven

© woonhaven

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Woonhaven bouwt 221 appartementen aan Noorderlaan

De laatste bewoners van de Noorderlaan, net voorbij het kruispunt met de Manchesterlaan, krijgen binnenkort nieuw onderdak. Woonhaven sloopt de oude panden en bouwt in totaal 221 nieuwe sociale woningen.

jas

In de Antwerpse wijk Luchtbal hebben verschillende woonblokken al een uitgebreide opknapbeurt gekregen. Aan de Manchesterlaan startte Woonhaven in 2012 met de bouw van 149 nieuwe sociale woningen die begin vorig jaar opgeleverd werden. Ook op de Noorderlaan staat er heel wat op til.

Aan één project is al begonnen in mei vorig jaar. De nieuwbouw, met 103 appartementen, wordt opgetrokken in een rechthoek, waarvan een groot deel langs de Noorderlaan zal staan.

Het tweede project gaat binnenkort van start. Zes gebouwen worden afgebroken en vervangen door acht gebouwen met in totaal 118 appartementen. Het grootste gebouw komt langs de kant van de Noorderlaan.

“Als we van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen onze financiering krijgen, dan kunnen we begin 2017 starten met de werken”, zegt Jan Hendrickx van Woonhaven. “De werken zullen vermoedelijk 2,5 jaar duren. De huidige bewoners krijgen vanzelfsprekend van ons een nieuwe woning.”

In totaal gaat het dus over 221 appartementen met een totale kostprijs van 30 miljoen euro.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio