© Gil Plaquet

Bar Klak opent in Klakkenhuizeke

In het voormalige Klakkenhuizeke, een van de meest geliefde pandjes in Mechelen, opent dit weekend Bar Klak. Voor de gelegenheid organiseert de nieuwe horecazaak vandaag het evenement ‘Chapeau’.

Sven Van Haezendonck

Wie zaterdag van 16 tot 18u zijn of haar favoriete hoofddeksel draagt, krijgt een attentie en een gratis drankje aangeboden. “Het mag iets zot zijn. We gaan voor ambiance zorgen op de Schoenmarkt, want er zijn ook optredens. Speciaal voor het Warm Welkomweekend zijn we zondag trouwens open”, vertelt gewezen reclamemaker Wouter Huyghe (36). Samen met Kevin Put (30) zal hij Bar Klak runnen.

“Het is de bedoeling dat wij dagelijks open zijn van 7 tot 17u, en op zaterdag tot 18u. Mogelijk zijn we in het begin wel nog eens op zondag of maandag gesloten”, geeft Wouter aan. In de zaak kan u iets drinken en eten. “Een mix van gezonde gerechten en ‘guilty pleasures’, want we zijn niet heiliger dan de paus”, zegt Wouter met een lach.

Voor hun ontbijt kunnen klanten zelf bijvoorbeeld hun havermoutpap samenstellen. Voor de lunch werken de heren met wisselende gerechten zoals slaatjes, havermoutquiches en pizzabroodjes. “Omdat we niet over veel zitplaatsen beschikken, wordt het concept van ‘take away’ belangrijk”, vertelt Wouter. En voor wie het zich afvraagt: in de kelder van het Klakkenhuizeke is er een toilet.

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio