Van Songfestival tot Startende Ondernemer van het Jaar

Foto: KP

Dirk Paelinck wint belangrijke prijs op Nacht van de KMO

Van Songfestival tot Startende Ondernemer van het Jaar

Print
Wommelgem -

Dirk Paelinck (49) schreef vroeger de tekst van de Belgische inzendingen voor het Songfestival. Vrijdagavond is hij op de nacht van de KMO uitgeroepen tot de meest beloftevolle startende ondernemer.

Elk jaar komen honderden ondernemers in het Antwerpse Hilton-hotel samen voor de Nacht van de KMO. “Kmo’s zorgen voor bijna 70% van de private tewerkstelling in België, en vormen daardoor de ruggengraat van onze economie. Met dit evenement willen we daar de aandacht op vestigen”, zegt woordvoerder Freddy Michiels.

De vijfhonderd mensen uit het publiek konden vooraf stemmen op hun favorieten in elke categorie. Een van de meest opmerkelijke winnaars is dit jaar Dirk Paelinck (49), die met zijn bedrijf Interoffices de prijs voor de Meest Belovende Starter van het Jaar won. Paelinck heeft ervaring met dat soort stemrondes: in 2002 schreef hij samen met zijn broer Marc Paelinck de Belgische songfestivalinzending Sister voor Sergio. Twee jaar later deed hij dat ook voor 1 life, het songfestivalnummer van Xandee.

“Die tijd ligt nu achter mij. Ik ben al jaren actief in de ondernemerswereld, en sinds vorig jaar verhuur ik met Interoffices kantoorruimtes in Wommelgem, Brussel en Zaventem”, zegt Dirk Paelinck.

“Het gaat om kant-en-klare bureaus voor zelfstandigen en werknemers van multinationals die om uiteenlopende redenen niet op het hoofdkantoor werken. We zorgen ook voor vergaderzalen, een internetverbinding, een mailsysteem, een persoonlijk telefoonnummer dat onze klanten kunnen meenemen als ze na enkele maanden een andere bureauruimte opzoeken, postbedeling en zelfs vers gemalen koffie.”