© AFP

Vier Indiase studenten in cel na geruchten over eten van rundsvlees

De politie in de Indiase staat Rajastan heeft vier moslimstudenten opgepakt wegens het verstoren van de openbare orde. Er gingen geruchten de ronde dat de vier rundsvlees aan het klaarmaken waren, regelrechte heiligschennis in het hoofdzakelijk hindoeïstische land.

Een grote menigte was al samengekomen om te protesteren tegen de praktijken. Uiteindelijk werden ze vrijgelaten, omdat het om geitenvlees ging.

Honderden andere studenten en militanten van de hindoeïstische rechtsnationalisten troepten samen voor het universiteitsgebouw waar de vier verbleven. De sfeer was gespannen, zo meldt de politie.

Het eten van rundsvlees is verboden in veel Indiase staten, waaronder Rajastan en het onderwerp ligt nog gevoeliger sinds vorig jaar een moslim werd vermoord omdat hij rundsvlees gegeten zou hebben, wat achteraf niet juist bleek te zijn.

De vier studenten, allen afkomstig uit Kasjmir, de enige Indiase staat waar moslims in de meerderheid zijn, werden vrijgelaten nadat bleek dat ze geitenvlees hadden bereid.

Nu in het nieuws