Dijlebrug ruim vier maanden dicht voor renovatie

Foto: Patrick Hattori

Dijlebrug ruim vier maanden dicht voor renovatie

Print
Mechelen / Willebroek -

Waterwegen en Zeekanaal treft de laatste voorbereidingen voor de afsluiting van de Dijlebrug tussen Walem (Mechelen) en Heindonk (Willebroek). Ze gaat 4,5 maanden dicht voor renovatie.

Fietsers die geregeld aan de populaire blauwe fiets- en voetgangersbruggen passeren, hebben het ongetwijfeld al gemerkt. Zowat een jaar nadat de werkzaamheden aan de Netebrug zijn gestart, wordt in de loop van april de Dijlebrug afgesloten voor een opknapbeurt.

Oranjekleurige signalisatie geeft aan dat de verbinding tussen Walem (Mechelen) en Heindonk (Willebroek) vanaf maandag 11 april afgesloten is.

Net zoals eerder bij het tweelingbroertje al gebeurde, wordt de Dijlebrug na een tiental jaar intensief gebruik grondig onder handen genomen. Eerst wordt de constructie volledig gezandstraald, om ze vervolgens opnieuw te schilderen. En dat kan jammer genoeg niet in de winter, want om zo’n klus te klaren heb je vrij stabiele weersomstandigheden nodig. Wie van de ene kant naar de andere wilt, moet bijgevolgd een omweg van een tiental kilometer maken.

“Uit veiligheidsoverwegingen zal de Dijlebrug voor de volledige duur van de werkzaamheden niet toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers”, zegt woordvoerster Carolien Peelaerts van Waterwegen en Zeekanaal.

Omleiding via jaagpad

Volgens de huidige planning moet de renovatie tegen eind augustus afgerond zijn. “Tot dan kunnen fietsers en wandelaars een veilige omleiding volgen via het jaagpad van de Beneden-Nete, de Rupel en de Dijle. Zij kunnen de waterweg oversteken via de burg in de Blaren-berglaan in Mechelen-Noord, via de autobrug in Boom of met de veerdienst tussen Boom en Klein-Willebroek”, legt Carolien Peelaerts uit.

Voor de dagelijkse gebruikers is de afsluiting vooral een probleem voor mensen die vanuit de Mechelse dorpen en Willebroek naar Duffel en Lier willen fietsen, of omgekeerd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio