Roze olifant duikt op in Zuid-Afrikaans park

Foto: © Twitter Huffington Post Canada

Roze olifant duikt op in Zuid-Afrikaans park

Print

Nee, u bent niet een lucide trip aan het beleven. In het Zuid-Afrikaanse Krugerpark hebben bezoekers een opmerkelijk beeld mogen aanschouwen. Een roze babyolifant kwam tevoorschijn tussen een kudde.

Nicki Coertze (58) genoot samen met een groep toeristen van een safari in het Krugerpark, tot ze plots het roze dier aanschouwden. Het kalfje was samen met zijn moeder aan het drinken van het water in een rivier. “Ondanks de opwinding van mijn medereizigers, probeerde ik superstil te blijven”, vertelde hij aan Huffington Post Canada.

Vermoedelijk is het dier een albino, maar omdat Coertze geen foto heeft kunnen maken van het dier met zijn ogen open, is het niet helemaal duidelijk. Albino’s hebben namelijk roze ogen die extra gevoelig zijn voor licht, wat hun zicht belemmert. De kudde stootte alleszins niet het wezentje uit.

Verschroeiende zon

Het Zuid-Afrikaans Krugerpark is stilaan bekend om zijn roze olifantjes. Voordien waren er al drie exemplaren gespot van het uiterst zeldzame dier. Ook slaagde een cameraman van de BBC er in om in 2009 foto’s van een roos kalfje te maken in Botswana. Iets wat nooit eerder was gelukt.

Het leven in de verschroeiende zon kan bijzonder zwaar zijn voor de olifantjes. Omdat ze er zo gevoelig aan zijn, kunnen ze huidproblemen of zelfs blindheid oplopen. Volgens specialist dr. Ian Whyte komen albino-olifanten mogelijk vaker voor dan we denken, maar is de gemiddelde levensduur van de soort niet bijster lang.

Nu in het nieuws