© maarten de bouw

‘De Buurtpolitie’ wordt bioscoopfilm

Het succes van het VTM-programma De Buurtpolitie is compleet. Er is een bioscoop- film in de maak rond de agenten die elke dag om halfzeven zo’n half miljoen kijkers lokken. De film gaat in de herfstvakantie in première, want het zijn de vele jonge fans die het succes ervan zullen bepalen.

tdl

Het scenario is klaar, het budget is rond, de acteurs kunnen niet wachten: De Buurtpolitie gaat naar het witte doek. Tegen de herfstvakantie, die op 31 oktober begint, komt de film in de zalen.

De film, die voorlopig gewoon De Buurtpolitie: de Film heet, zal volledig in de stijl van de serie op VTM gemaakt worden: met dezelfde acteurs die tijdens de opnames flink wat mogen improviseren, met een verhaal dat zich in elk Vlaams dorp zou kunnen afspelen, met een relatief klein budget omdat de makers geen nieuwe decors moeten bouwen of exotische locaties gebruiken.

Er is wel gewerkt met een nieuwe scenarist die ervaring heeft met verhalen voor bioscoopfilms. Het is ook niet ondenkbaar dat de lijst met vaste acteurs wordt aangevuld met een paar publiekstrekkers in een gastrol.

Terwijl het vijfde seizoen van De Buurtpolitie op VTM in volle gang is, is het voor de makers duidelijk dat de populariteit van de reeks groot genoeg is om het succes van een drie kwartier durende bioscoopfilm te garanderen. Het programma lokt op dit moment gemiddeld zo’n 420.000 fans, uitgestelde kijkers niet inbegrepen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio