© EPA

Edwin van der Sar kan het op zijn 45e nog altijd

Edwin van der Sar is het keepen nog niet verleerd. De voormalige topdoelman van onder meer de Nederlandse nationale ploeg, Ajax en Manchester United stopte in 2011 als profspeler, maar werd door de Nederlandse ploeg VV Noordwijk gevraagd om in de match tegen Jodan Boys nog eens tussen de palen te staan.

Van der Sar stemde toe om (eenmalig) de geblesseerde doelman Mustafa Amezrine te vervangen omdat hij een emotionele band heeft met de club. De boomlange doelman speelde immers in zijn jonge jaren voor de club.

Bij een 0-0 stand moest van der Sar zijn waarde bewijzen. Noordwijk kreeg een strafschop tegen. Jorn Van Lunteren nam plaats achter de bal, trapte het leer naar de rechterhoek, maar de voormalige topkeeper dook naar de juiste hoek en keerde het leer. De fase deed erg denken aan de strafschoppenserie van de Champions League-finale tussen Chelsea en Manchester United, waarbij van der Sar op een gelijkaardige manier een strafschop van Nicolas Anelka keerde. De wedstrijd tegen Jodan Boys eindigde uiteindelijk op 1-1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws