Woordvoerder OHL: “Oud-Heverlee Leuven komt zeker en sterker terug”

Foto: Photo News

Woordvoerder OHL: “Oud-Heverlee Leuven komt zeker en sterker terug”

Print

“We beloven de supporters dat we zeker en bovendien sterker zullen terugkomen”. Dat heeft OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck zondagavond gezegd aan het slot van de persconferentie na de verloren match tegen Club Brugge (0-1), waardoor de Leuvense ploeg volgend seizoen opnieuw naar tweede klasse (1B) zakt. In tegenstelling tot twee jaar terug toen de club ook degradeerde, brak er zondagavond geen kleine volksopstand uit tegen het bestuur en reageerden de supporters erg gelaten.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Trainer Emilio Ferrera noemde het tijdens de persontmoeting “enorm jammer” dat OHL naar 1B zakt. “We waren er immers niet zo ver van om tot een echte subtopper uit te groeien volgend jaar, zowel wat de spelersgroep betreft, de infrastructuur, de supporters... Dat de club die perspectieven moet uitstellen is bijzonder jammer.” Ferrera wees erop dat de ploeg onder zijn leiding er steeds voor gekozen heeft om positief te spelen, met veel risico’s in het spel. “Iedereen heeft altijd genoten van ons spel, maar ik heb gefaald om de doelstelling van het behoud te verwezenlijken.”

Volgens Chris Vandebroeck is de degradatie een zware klap voor Oud-Heverlee Leuven. “Het is doodjammer. De huidige uitbouw van het stadion gaat alleszins door. In juni zal de nieuwe spiegeltribune er staan. Ondanks het feit dat de nieuwe formule voor 1B sportief en financieel veel interessanter is dan voorheen, zullen we er alles aan doen om zo vlug mogelijk terug in eerste klasse te geraken. We mogen daar niet te lang blijven hangen, maar hebben al eens bewezen dat we het in één jaar kunnen.”

OHL-voorzitter Jimmy Houtput stelde dat het budget van de club door de degradatie wellicht zal halveren van 10 tot 5 miljoen euro, maar dat de nodige maatregelen zullen genomen worden om dat op te vangen. Houtput beseft dat het moeilijk zal zijn om deze spelersgroep bijeen te houden en spelers als Croizet en Bostock gegeerd zijn op de spelersmarkt. Omwille van het gezond karakter van de club is het volgens hem echter niet noodzakelijk om spelers te verkopen. Ondanks de degradatie toonde Houtput zich voorts zeer tevreden over het werk dat Ferrera leverde. “Ik sluit zeker niet uit dat we met hem door gaan.”

Meer voetbalnieuws