© EWT

Preben Van Hecke wint Omloop van het Waasland

De 33-jarige Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) heeft zondag de 51e editie van de Omloop van het Waasland gewonnen. De Belgische kampioen rondde na 170 kilometer in de straten van Stekene een solo af die hij opzette onder de rode vod. Bert Van Lerberghe, ploegmaat van Van Hecke, werd tweede, voor Kevin Deltombe.

Wielrennen op Sportwereld.be

Negen renners mochten de negen plaatselijke omlopen, van elk 13,2 kilometer, aanvatten met een voorsprong van 0:40 op het peloton. Stan Dewulf, Sam Lennertz, Timothy Stevens, Michael Van Staeyen, Benjamin Verraes, de Nederlander Brian van Goethem en het Topsport Vlaanderen-Baloisetrio Gijs Van Hoecke, Preben Van Hecke en Moreno De Pauw maakten deel uit van de kopgroep. Moreno De Pauw viel voorin weg en Bert Van Lerberghe, Kevin Deltombe, Jérôme Baugnies, Dieter Bouvry, Eliot Lietaer, Thomas Ongena, Niels De Rooze en de Griek Ioannis Spanopoulos maakten de sprong vanuit het peloton naar de leiders. Preben Van Hecke wachtte de sprint met dit gezelschap niet af en plaatste op één kilometer van de finish een splijtende demarrage.

Vorig jaar was de wedstrijd nog ingeschreven op de UCI kalender als categorie 1.2 koers, dit jaar stond ze als regionale wedstrijd op de nationale kalender.

Meer sportnieuws