Verschillende doden bij aanslag op resort in Ivoorkust

Veiligheidsdiensten trekken vanuit hoofdstad Abidjan naar Grand Bassam. Foto: REUTERS

Verschillende doden bij aanslag op resort in Ivoorkust

Print
Gewapende mannen hebben een strand aangevallen aan een hotel in Grand-Bassam, nabij de hoofdstad van Ivoorkust. Volgens een bron bij de politie vielen daarbij zeker twaalf doden, onder wie ook Europeanen. De Ivoriaanse minister van Binnenlandse Zaken meldde dat 'zes terroristen geneutraliseerd' werden.

De aanslag vond plaats aan een strand nabij hotel 'Etoile du Sud' in Grand-Bassam, een kustplaats in het zuidoosten van Ivoorkust, vlakbij de hoofdstad Abidjan. Dat hotel is populair bij westerse expats die in Abidjan werken.

Volgens lokale media werden bij de aanslag verschillende gasten en personeelsleden van het hotel gegijzeld. Een politiebron verklaarde aan persagentschap Reuters dat er zeker twaalf doden vielen. Onder de slachtoffers zouden zich ook vier Europeanen bevinden, maar dat werd dus nog niet officieel bevestigd. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde al wel dat zeker één landgenoot omkwam

‘Er waren vier daders', verklaarde een getuige aan persagentschap Reuters. Hij zag ook granaten en munitie van de daders op de plaats van de aanslag. Volgens een andere getuige droegen de mannen bivakmutsen en hadden ze zware wapens bij zich. Over de identiteit van de daders of hun achtergrond is voorlopig nog niets bekend.

In januari kostte een terreuraanslag op een café en een hotel in Ouagadougou, hoofdstad van buurland Burkina Faso, al aan 29 mensen het leven, onder wie ook veel buitenlanders. Die aanslag werd toen opgeëist door Al-Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM).

.

Nu in het nieuws