Aanwijzingen dat motorrijder dodelijk ongeval Zingem te snel reed

Foto: Pierre Penninck

Aanwijzingen dat motorrijder dodelijk ongeval Zingem te snel reed

Print

Volgens het eerste onderzoek naar het ongeval in Zingem, waarbij zaterdag een 7-jarige jongen en een 29-jarige motorrijder omkwamen, zijn er aanwijzingen dat de motorrijder sneller reed dan de toegelaten maximumsnelheid van 70 kilometer per uur die daar geldt. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

De dodelijke aanrijding gebeurde zaterdag rond 15.30 uur op de Nederzwalmsesteenweg in Zingem. ‘Het ongeval deed zich voor op een moment dat een vader en zijn zevenjarig zoontje de weg overstaken’, zegt een parketwoordvoerster. ‘Op dat moment kwam een motorrijder aangereden en het jongetje werd tijdens het oversteken gegrepen.’ Het ongeval kostte het leven aan de 7-jarige jongen uit Zwalm en een 29-jarige man uit Merelbeke.

Uit de eerste vaststellingen van het onderzoek naar de omstandigheden, zijn er aanwijzingen dat de motorrijder kwam aangereden met een snelheid die de maximum toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur overschreed. Het parket wacht de verdere resultaten van het onderzoek van een verkeersdeskundige af vooraleer meer commentaar te leveren.

.

Nu in het nieuws