© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

© vdb

1/10

Roeselare - Antwerp 0-1

Antwerp klopt Roeselare nipt en neemt weer afstand

Antwerp lijkt na het bezoekje aan Schiervelde weer echt van de titel te kunnen dromen. Een sterk maar zeker niet uitmuntend spelende Great Old graaide de drie punten mee uit Roeselare na een goal van Limbombe even na de rust en neemt zo weer wat afstand in het klassement.

Antwerp trachtte in Roeselare als vanouds snel het laken naar zich toe te trekken, maar de Great Old stuitte op een eveneens gretig Roeselare, dat het vel duur zou verkopen. Maar echte kansen, die kwamen er niet meteen. Of het moet het kopballetje van Brouwers zijn geweest. Antwerp was er dan wel dichter bij, maar Dequevy en Dufer konden de lage voorzet van Limbombe niet over de lijn duwen. Raes van Roeselare ging bij die fase wel erg zwaar de mist in. De Great Old bleef baas, de forcing voeren en voor dreiging zorgen in de West-Vlaamse grote rechthoek, maar de assist van de mee geschoven Biset leverde evenmin iets op. Net voor de rust kwam Roeselare nog gevaarlijk opzetten, maar de beide ploegen gingen met de brilscore rusten. Al had Antwerp zeker de voorsprong verdiend tegen een zwak Roeselare.

Net na de rust was het dan toch prijs voor Antwerp. Limbombe legde aan en Malherbe verkeek zich compleet: 0-1. Roeselare moest nu wel uit de schulp kuipen. Lépicier kopte een hoekschop maar net over. De Great Old was nog niet thuis, zeker niet, maar de thuisploeg kon Gevaert en co bitter weinig bedreigen om op 1-1 te komen. Aan de overkant testte Dequevy knap de vuisten van Malherbe, die deze keer wél pal stond. Roeselare bleef wel komen, maar coach Franky Van der Elst besefte ook dat zijn ploeg gewoon niet beter kon tijdens de afwerking. Ook een mogelijke strafschop wegens handspel van Biset was de West-Vlamingen niet gegund. De anders werkloze Kudimbana moest dan weer bij de zaak zijn. Aan de overkant bleven Dequevy en Limbombe ijverig, maar een tweede Antwerpse goal viel er niet meer, ook al was de ingevallen Malsa er nog dicht bij.

Bekijk het matchverslag:

Aan de aftrap

Scheidsrechter: Bart Vertenten .

Toeschouwers: 3.500.

Doelpunten: 49’ Limbombe 0-1.

ROESELARE: Malherbe, Kis, Damman, Borry, Vanthournout, Brouwers, Seoudi, Suarez (74’ Brouckaert), Raes (82’ Impens), Lépicier, Coussement (61’ Samijn).

ANTWERP: Kudimbana, Daeseleire, Biset, Colpaert, Dom, N’Diaye, Omolo, Dufer (83’ Malsa), Hairemans, Limbombe, Dequevy (88’ Cornet).

Gele kaarten: 15’ Suarez (fout), 29’ Limbombe (fout), 39’ Kis (fout), 55’ Seoudi (fout), 62’ Hairemans (fout), 64’ Biset (fout).

Rode kaarten: geen.

Meer voetbalnieuws