Auto belandt in publiek tijdens treffen Volkswagen kevers

Foto: ninofmedia

Auto belandt in publiek tijdens treffen Volkswagen kevers

Print
Op het Oudstrijdersplein in Ninove is zondagnamiddag bij het jaarlijkse Kevertreffen een wagen in het publiek terechtgekomen. Er vielen vijf gewonden: één persoon was even in levensgevaar, één iemand raakte zwaargewond en drie andere personen liepen lichte verwondingen op, bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).

De man die zondagnamiddag in Ninove in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd overgebracht, nadat zondagnamiddag een Kever in het publiek was gereden, is buiten levensgevaar. Dat bevestigt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld).

De man slaagde er evenwel in om zijn zoontje weg te duwen, waardoor dat kinder slechts lichgewond raakte toen het voertuig op hen afkwam. Zelf liep hij levensgevaarlijke verwondingen op. Zijn toestand is gestabiliseerd, maar er zal nog maanden revalidatie volgen, zegt de burgemeester. Verder raakte nog één persoon zwaargewond, met verschillende breuken, en raakte nog één tiener lichtgewond. Eén persoon werd in shock naar het ziekenhuis overgebracht. De vijf slachtoffers waren allemaal bezoekers van het Kevertreffen, ze zijn afkomstig van buiten de stad. De bestuurder van de wagen is een Brit, zegt de burgemeester. De man wordt verhoord om de precieze toedracht te kennen. Het parket van Oost-Vlaanderen laat weten dat de man niet onder invloed van alcohol reed. Er werd ook nog een verkeersdeskundige aangesteld. Het jaarlijkse evenement "Primavera" in Ninove, waarvan het Kevertreffen een opgemerkt onderdeel is, lokte dit jaar naar schatting tienduizend bezoekers, klinkt het nog.

 

In het centrum van Ninove is tijdens het kevertreffen een ongeval gebeurd. De bestuurder van een camionet zou met zijn...

Geplaatst door Ninofmedia op zondag 13 maart 2016

.

Nu in het nieuws