Waarom motorrijders nu extra kwetsbaar zijn op de weg

Foto: put

Waarom motorrijders nu extra kwetsbaar zijn op de weg

Print

De zon schijnt, de terrasjes lopen vol, en motoreigenaars halen hun stalen ros vanonder het stof. Maar zo’n plezierritje eindigt bij die eerste prille lentestralen vaak in een drama, zo werd gisteren pijnlijk duidelijk toen een motorrijder een kleine jongen aanreed op de fiets en beiden overleden. Het BIVV waarschuwt dan ook om extra waakzaam te zijn voor motorrijders, maar hoe komt het eigenlijk dat ze net nu zo kwetsbaar zijn?

De eerste lentestralen zorgen ervoor dat heel wat motorrijders zich weer in hun pak hijsen en de wereld gaan verkennen op hun stalen ros. “Maar doordat ze vaak enkele maanden niet meer gereden hebben, is hun rijvaardigheid vaak erg achteruit gegaan”, steekt het centrum van wal.

Bovendien zijn de autobestuurders het ook niet meer gewoon om motorrijders voortdurend te zien voorbijrijden, dat zorgt ervoor dat ook zij zich aan de situatie moeten aanpassen, net als alle andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. “Extra voorzichtigheid is dezer dagen dan ook geen overbodige luxe”, stelt het centrum vast.

.

Nu in het nieuws