© ss

Vader schiet per ongeluk op zoon bij eendenjacht in Fleurus

Een vader heeft zaterdagavond in Fleurus (Henegouwen) per ongeluk op zijn zoon van zeventien jaar geschoten. Het slachtoffer houdt er mogelijk blijvende letsels aan over. De vader, een wapenverzamelaar maar een onbekende voor het gerecht, werd zondagvoormiddag ter beschikking gesteld van het parket Charleroi. Dat deelt de magistraat van dienst mee.

Zaterdag in de vroege avond was de vader met zijn zoon gaan “schieten op eenden” in de buurt van de rue de Fleurjoux in Fleurus. Toen de avond begon te vallen, ging de vader thuis munitie halen. Toen hij terugkwam, was zijn zoon verdwenen. De man, die onder invloed was van alcohol, zag beweging in het struikgewas, een dertigtal meter verder, en schoot.

De vader dacht dat het om een “dikke kat” ging en opende het vuur. Zijn zoon raakte zwaargewond aan het hoofd. Samen met zijn vader kon het slachtoffer nog thuis raken. Aan getuigen bevestigde hij het verhaal van zijn vader. De jongeman werd in het ziekenhuis opgenomen, maar kon niet geopereerd worden, omdat het projectiel in zijn schedel gefragmenteerd raakte. Hij zou buiten levensgevaar verkeren, maar mogelijk is zijn zicht voor de rest van zijn leven aangetast.

De vader, in shock, werd ondervraagd door een magistraat en vrijgelaten. Volgens het parket gaat het om een geval van onopzettelijke slagen en verwondingen.