© Reuters

Piloot Germanwings was doorverwezen naar psychiatrisch ziekenhuis

De Duitse piloot die vorig jaar een vliegtuig van Germanwings deed crashen in de Franse Alpen was twee weken voor de feiten nog door een dokter aangeraden om zich te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis, zo zeggen de Franse onderzoekers die klaar zijn met het onderzoek.

edm

De Duitse copiloot Andreas Lubitz, die een geschiedenis van zware depressies had, sloot zich op 24 maart 2015 op in de cockpit om moedwillig een toestel van Germanwings, de lagekostendochter van Lufthansa, te laten crashen in de Franse Alpen.

Volgens het laatste rapport van het Franse Bureau d’Enquêtes et d’Analyses pour la Sécurité de l’Aviation (BEA) vertoonde Lubitz, die in de maanden voor de crash een veertigtal dokters raadpleegde, in december 2014 al symptomen die kunnen wijzen op een psychotische depressie.

Twee weken voor de crash werd de 27-jarige Lubitz nog aangemaand om zich te laten opnemen in een psychiatrisch ziekenhuis, maar geen enkele van de geraadpleegde dokters hebben de luchtvaartautoriteiten of werkgever Lufthansa ingelicht, omdat dit tegen het medisch beroepsgeheim ingaat.

Lubitz nam 149 passagiers en bemanningsleden mee in de dood.

Nu in het nieuws