Sep Vanmarcke verkent Milaan-Sanremo meteen na laatste etappe Parijs-Nice

Foto: Photo News

Sep Vanmarcke verkent Milaan-Sanremo meteen na laatste etappe Parijs-Nice

Print

Sep Vanmarcke zal niet lang stilzitten na Parijs-Nice. De slotetappe start zondag om 11 uur, aankomst in Nice wordt verwacht rond 14.30 uur en meteen daarna is de kopman van LottoNL-Jumbo van plan om het parcours van Milaan-Sanremo te verkennen.

Vanmarcke maakt volgende week zijn debuut in Milaan-Sanremo. De Poggio en de Cipressa zijn voor hem nog grote onbekenden, dus dringt een parcoursverkenning zich op. “Ik verken het parcours zondag”, zegt hij. “Het is niet dat ik afstap in Parijs-Nice, de etappe eindigt vroeg in de namiddag en Nice ligt vlakbij de aankomst in Sanremo. Na de koers rijden we gewoon met een ploegleider en een mecanicien door naar Sanremo en verkennen we er al een deel van het parcours met de wagen.”

Sep Vanmarcke kijkt ernaar uit om voor het eerst in zijn carrière La Primavera te rijden. “Het is eens iets nieuws”, zegt hij daarover. “Een lange koers, ik weet niet meteen wat ik mag verwachten. Zondag verken ik met de wagen, maandag doe ik het dan met de fiets. Niet het volledige parcours natuurlijk, enkel de finale. Hoeveel kilometers precies is nog niet duidelijk, dat bepalen we maandag zelf.”

Meer sportnieuws