Goed nieuws voor Diego Costa: ook zijn 'slachtoffer' verdedigt hem

Print

Diego Costa werd zaterdag uitgesloten in de kwartfinale van de FA Cup-match tegen Everton. De Chelsea-spits kreeg een tweede keer geel na een opstootje met Gareth Barry. Het leek zelfs alsof de spits zijn tegenstander beet, maar dat ontkenden zowel Costa als Barry.

Chelsea verloor zaterdag met 2-0 van Everton na twee doelpunten van Romelu Lukaku. In de slotfase liep de wedstrijd nog uit de hand door twee rode kaarten. Een opgenaaide Costa ging hoofd aan hoofd staan met Barry en mocht net iets vroeger gaan douchen, even later moest ook de middenvelder van Everton van het veld na natrappen.

Volgens enkele Britse media zou Costa Barry hebben gebeten tijdens hun onderonsje, maar dat wordt ontkend door Chelsea. “Diego zei dat hij spijt had van zijn reactie, maar ontkende met klem dat hij Barry gebeten had”, aldus een woordvoerder van de club. Volgens Chelsea-trainer Guus Hiddink werd de Spaanse spits een hele match lang uitgedaagd door Everton. “Ze gingen achter hem aan. Ze wisten het. Ze achtervolgden hem”, aldus de Nederlander. Ook 'slachtoffer' Barry verdedigt Costa: "Ik zie dat er heel wat om te doen was, maar voor de goede orde: Diego heeft me niet gebeten."

Volgens ex-topref Howard Webb kon ref Michael Oliver onmogelijk zien wat er precies gebeurde. Maar beet of niet, volgens hem wacht Costa een schorsing. "Het zou me verbazen als Costa niet gestraft wordt voor zijn reactie na zijn tweede gele kaart. Hij blijft op het veld en gedraagt zich agressief tegen Michael Oliver."

Meer sportnieuws