PROXIMUS LEAGUE. Antwerp blijft op kop, Tubeke lost de rol

Foto: Marc Van Hecke

PROXIMUS LEAGUE. Antwerp blijft op kop, Tubeke lost de rol

Print

Tubeke is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen tegen Heist. Dat hield de thuisploeg namelijk op een 3-3 gelijkspel. Door het gelijkspel zakt Tubeke terug naar een derde plaats in de stand, want WS Brussel won wel en staat nu tweede. De Brusselaars hebben drie punten minder dan Antwerp, dat zondag won tegen Roeselare met 0-1. Antwerp heeft wel nog een wedstrijd minder gespeeld.

Halfweg bleek al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden voor Tubeke. Na 45 minuten stond Heist, dat vijftiende staat, 1-2 voor na doelpunten van Mees en Yagan. Nog voor het uur zette Tubeke de scheve situatie echter recht via Lefaix, maar met een tweede doelpunt van de avond leek Yagan Heist richting overwinning te stuwen. Diallo besliste daar anders over, in de 80e minuut legde hij de 3-3 eindstand vast.

Antwerp won met 0-1 op het veld van Roeselare, en lijkt op weg naar de titel in tweede klasse. Anthony Limbombé scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd net na de rust. Antwerp lijkt na het bezoekje aan Schiervelde weer echt van de titel te kunnen dromen. Lees hier een uitgebreid verslag!

Uitslagen:

Vrijdag

Cercle - St Gillis 1-1

Zaterdag

Tubeke - Heist 3-3

WS Brussel - Geel 2-1

Seraing - Eupen 0-3

Patro Eisden - Lierse: 1-4

Lommel - Deinze 3-3

Zondag

Coxyde - Dessel 0-1

Roeselare - Antwerp 0-1

Meer voetbalnieuws