© Sven Van Haezendonck

Horeca Vismarkt opnieuw in volle beweging

Tegen de zomer komt er opnieuw een restaurant bij op de Vismarkt in Mechelen: Vé Mangér van hotel Vé. En de eigenares van het pand van Den Akker onderhandelt met meerdere kandidaten om er een nieuwe horecazaak te openen.

Sven Van Haezendonck

Uitbater Raf Pauwels van Bar Popular twijfelde er geen moment aan toen de Vismarkt enkele maanden geleden plots werd geconfronteerd met leegstand. “Hte komt allemaal goed”, zei hij. Zelf opende hij ondertussen opnieuw de deuren van ’t Ankertje aan de Dijle.

De buren van Mercure Hotel Vé starten begin juni met een restaurant in de voormalige Fanterlok. “Omdat ons hotel met twintig kamers werd uitgebreid, was onze ontbijtruimte te klein geworden. Daarvoor hadden we de Fanterlok nodig. Nu met zo’n groot terras voor de deuren hebben wij ook een engagement op de Vismarkt. Daarom hebben wij beslist om er meteen een restaurant van te maken en het terras komt dus terug”, vertelt zaakvoerster Hannelore Verschueren.

Het hotel verbouwt meteen zijn hele benedenverdieping. “De bar verdwijnt, zodat wij onze back office wat meer ruimte kunnen geven. Maar wij willen er hier ook een gezellig salon van maken”, legt Verschueren uit. De bar, de ontbijtruimte en het restaurant krijgen een plekje is het historische pand De Gulden Rabat. “De zaak zal toegankelijk zijn voor hotelgasten én Mechelaars. Wij gaan voor de Belgische keuken met dagverse producten een Mechelse toets. Zo serveren we alleen nog bieren van Het Anker. Het moet allemaal lekker zijn”, zegt Hannelore.

Renovatie Den Akker begonnen

Aan de andere zijde van het plein is de renovatie begonnen van het pand van cafés Den Akker en Den Stillen Genieter. Daar komt één grote nieuwe zaak. “Het is de bedoeling om tegen mei of juni rond te zijn met de werken. Het dak wordt vernieuwd en de gevels worden opnieuw geschilderd in een gebroken witte kleur, vergelijkbaar met het aartsbisschoppelijk paleis. Het wordt echt mooi”, zegt eigenares Hilda Lauwers van de nv Van den Bogaert.

Aan de Dijle zijn de bijgebouwtjes afgebroken. Daar wil Lauwers graag een wintertuin. “Iets in glas, zodat de toekomstige huurders ook tijdens de winter meer plek hebben. Tijdens de zomer is er natuurlijk het grote terras op de Vismakt zelf”, vertelt de dame.

Liefst van al wil ze opnieuw horeca in het pand. “Voor de Vismarkt zou dat het beste zijn, maar we moeten natuurlijk een geschikte partner vinden”, zegt Hilda Lauwers. Verschillende ondernemers hebben al hun interesse laten blijken.

Lees ook: Grand café Lamot heeft er met Lam'eau zusje bij

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio