© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

© Gil Plaquet

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grand café Lamot heeft er met Lam’eau zusje bij

In het congres- en erfgoedcentrum Lamot in Mechelen is deze week het nieuwe restaurant Lam’eau geopend. Grand café Lamot blijft bestaan voor grotere groepen en feesten.

Sven Van Haezendonck

Lam’eau is het nieuwe project van Nick Schenkels, sinds het najaar van 2008 de uitbater van Grand café Lamot. “Dat blijft bestaan voor feesten tot 500 personen en voor groepen van meer dan 16 personen die vooraf reserveren en ons laten weten wat ze wensen te eten. Vanaf oktober starten wij met een brunch op zondag”, zegt de zaakvoerder.

Kleinere gezelschappen kunnen voortaan in een meer intieme sfeer terecht in Lam’eau, een samenvoeging van Lamot en water in het Frans. “Op de bovenverdieping van het grand café had je wel een mooi zicht, maar de ruimte zelf werd vaak ervaren als kil. Daarom hebben wij onze kelderverdieping helemaal verbouwd. De vloer is met een meter verhoogd, zodat gasten zicht hebben op het plein. Wij werken met suggesties en een beperktere restaurantkaart. Met verse producten. De roggevleugel die ’s morgens wordt geleverd, vliegt ’s avonds in de pan”, zegt Schenkels.

Een meerwaarde ziet hij ook in de ronde tafels om aan te dineren. “Dat vind je niet zoveel in Mechelen”, klinkt het. Grote beelden van brouwketels leggen de link met het verleden van het gebouw als brouwerij Lamot. “Wie dat wenst, kan ook nog altijd iets eten aan de authentieke brouwketels. Maar ook daar hanteren wij het principe van vooraf reserveren, en voor groepen van meer dan 16 personen”, zegt Schenkels nog. Lam’eau is van maandag tot en met zaterdag geopend van 11u30 tot 15 en van 17u30 tot 23u30. (svh)

www.lameau.be of 015/20.95.30

Lees ook: Horeca Vismarkt opnieuw in volle beweging

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio