Gedeeltelijk rookverbod in Antwerpse Zoo en Planckendael

Dierenpark Planckendael in Muizen en de Antwerpse Zoo worden in de zomer rookvrij. Buiten roken kan dan alleen nog in rookzones.

JaTi/SyMa

Donderdag deed Kom op tegen Kanker een publieke oproep naar de Antwerpse Zoo en Planckendael om een rookverbod in te voeren. Het zijn parken die een voorbeeldfunctie voor ouders én kinderen vervullen, stelt de organisatie.

De Antwerpse Zoo bleek al langer een rookverbod voor te bereiden in zijn parken. “Vanaf deze zomer willen we ons nieuwe rookbeleid invoeren”, zegt communicatiemedewerker Fleur Franssen. “Op dit moment zijn alleen nog de gebouwen en de horeca rookvrij, tegen dan zullen rokers buiten slechts nog kunnen roken in rookzones.”

Hoe die rookzones in de Zoo en Planckendael vorm zullen krijgen, wordt nog druk besproken. Het is nog niet duidelijk hoeveel het er zullen zijn en hoe groot die dan worden. Het staat alleen vast dat het buitenzones worden.

Draagvlak voor de ingreep is er zeker, stelt Franssen. “We zijn een groene oase waar veel families op bezoek komen. Onze bezoekers zijn klaar voor een rookverbod en er zal nog steeds ruimte zijn voor iedereen – roker en niet-roker.”

Lees ook: “Maak roken verboden in voetbalstadions en pretparken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners