© twitter

© GVA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Cambodjaanse politie: "Pedofielen zijn hier niet veilig"

De politie in Phnom Penh, Cambodja, heeft de Antwerpse pedofiel Pieter Ceulen gearresteerd. De man was in ons land veroordeeld tot 19 jaar maar kon sindsdien ongestoord in Cambodja verblijven. Ceulen gaf zich aan.

PH

Ceulen werd op 21 januari bij verstek tot 19 jaar cel veroordeeld in ons land voor kindermisbruik en het verspreiden van kinderporno. Diezelfde dag werd hij door buren gezien in een villa in Siem Reap, Cambodja. Op vraag van Interpol werd de 60-jarige man sindsdien opgespoord in Cambodja. Het Cambodjaanse gerecht kreeg eind februari officieel het vertaalde vonnis en een internationaal aanhoudingsbevel.

Deze voormiddag kwam dan het goede nieuws vanuit Cambodja: Ceulen heeft zich spontaan aangeboden bij de politie in hoofdstad Phnom Penh, meldt de krant The Phnom Penh Post. De krant verspreidde via Twitter ook foto's van de arrestatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Na intensief onderzoek in de voorbije week kunnen we trots melden dat de gezochte Pieter Ceulen opgepakt is”, zegt James McCabe van de Child Protection Unit. “De arrestatie was het resultaat van onderhandelingen met de man. Hij besefte dat hij na alle media-aandacht en door de onderzoeken nooit zou kunnen ontsnappen uit Cambodja. Daarom besloot hij zichzelf aan te geven.” Vorige week kwam nog aan het licht dat hij had getracht een job in een school te pakken te krijgen.

De contacten met de man verliepen via zijn advocaten. “Hij wordt nu vastgehouden in het commissariaat van de politie. Nadat alles hier afgehandeld is, wordt hij overgedragen aan de Belgische en Nederlandse politie.”

McCabe waarschuwt meteen ook andere pedofielen uit het buitenland. “Cambodja zie je beter niet als een veilig toevluchtsoord. Je wordt hier opgespoord, opgepakt en teruggestuurd.”