Schone van Boskoop herstelt traditie van teerfeesten in ere

Foto: Patrick Van Dyck

Schone van Boskoop herstelt traditie van teerfeesten in ere

Print
Boechout - Wouter Keersmaekers, uitbater van de Schone van Boskoop, verzamelt op 26 maart de gasten in zijn restaurant aan lange tafels. “De sfeer van teerfeesten moet weer tastbaar worden”, vindt de restaurantuitbater.

De Schone van Boskoop is een begrip in Boechout en daarbuiten. “Met enige trots kan ik stellen dat dit het oudste restaurant in ons dorp is dat nog steeds actief is”, vertelt Keersmaekers. 23 jaar geleden opende Wouter in de Appelkantstraat voor het eerst de deuren. “Het was vaak knokken en hard labeur”, geeft de chefkok toe. “Maar steeds met liefde voor het vak.”

Naast koken en het in de watten leggen van zijn klanten, draagt Keersmaekers ook zijn steentje bij om het sociale gebeuren in de gemeente verder uit te bouwen. “Ik hou enorm van dit dorp en zie het als mijn plicht om mensen samen te brengen. In een levende gemeenschap moeten mensen buitenkomen en met elkaar praten.”

Zijn evenement ‘Uitkom, samen aan tafel’ past dan ook helemaal in deze visie. Aan lange tafels en op grote schotels serveert hij op 26 maart een viergangenmenu met voorjaarsproducten. “We bieden hopscheuten, bloemkool- en kreeftensoep, melklam met jonge groenten, een dessert op grootmoeders wijze en aangepaste wijnen aan voor 100 euro. Ook de hapjes vooraf en het dessert zijn inbegrepen.” Het feest wordt afgesloten met zwoele soulmuziek. 

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - Editie Zuid

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio