Ibrahimovic tikt Hazard en Courtois uit de Champions League

Foto: Belga

Ibrahimovic tikt Hazard en Courtois uit de Champions League

Print
Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het versloeg in de terugwedstrijd van de achtste finales Chelsea met 1-2. Het had drie weken geleden ook de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen. De Londense club kan zich in Engeland nu volop concentreren op het winnen van de FA Cup, PSG mag zich in de Champions Leage opmaken voor een vierde kwartfinale op rij.

Flashback naar de heenwedstrijd van de achste finale in de Champions League. PSG heeft in eigen huis net Chelsea geklopt. "Ici c'est Paris!", het had dit seizoen nog niet luider geklonken in het Parc des Princes dan na de krappe 2-1-overwinning. Drie weken later klonk de lokroep van de teruwedstrijd ietwat anders. Met een "London calling" in het achterhoofd wisten Zlatan en de zijnen maar al te goed: "Stamford Bridge, là-bas c'est pas Paris du tout". 

Fel begin

Dat werd al na zes minuten nog eens in de verf gezet door de thuisploeg. Diego Costa - bevrijd onder nieuwe coach Hiddink na het vertrek van Mourinho - kapte zich knap vrij en testte al een eerste keer de vuisten van PSG-doelman Trapp. Het antwoord van de Parijzenaars liet niet lang op zich wachten. Di Maria leek een uitgekomen Courtois te kloppen, maar onze nationale doelman kreeg de hulp van de op de doellijn geposteerde Cahill.

Een leuk begin dus en een goal kon dan ook niet uitblijven. Ibrahimovic week leep uit naar de rechterflank en trok laag voor, Rabiot had de voorzet van Zlatan maar tegen de touwen te duwen: 0-1. De bezoekers op rozen, een uppercut van Chelsea.

Bekijk meer video's van UEFA Champions League op

The Blues waren even van slag maar ze knokten zich vlak voor het halfuur - en niet toevallig via Costa - weer in de wedstrijd. De Braziliaanse Spanjaard zette twee tegenstanders in de wind en plaatste de 1-1 koeltjes binnen. Het gaf de Londense club hoop, maar voor rust kon het de stilaan talrijke foutjes van PSG niet meer afstraffen.

Bekijk meer video's van UEFA Champions League op

Zlatan en de doodsteek

Spanning en intensiteit waren ook de codewoorden in de tweede periode, de grote mogelijkheden bleken in de kleedkamer te zijn gebleven. Het was tot na het uur wachten voor het enthousiaste publiek op Stamford Bridge nog eens een kans te zien kreeg, maar het was wel meteen een driedubbele. Willian en Hazard stuitten echter alweer op Trapp, diezelfde Willian vond een Frans been op zijn weg bij een tweede poging. 

Hoop deed even leven, maar die werd enkele minuten later genadeloos de kop ingedrukt. Di Maria kroop goed achter de linies en bediende Zlatan himself. Die had maar binnen te tikken: 1-2, een nieuwe uppercut - en zelfs een K.O. - voor alles wat Chelsea een warm hart toedroeg. Ook voor Eden Hazard was het over en uit. Hij werd een kwartier voor tijd vervangen met een lichte blessure.

Bekijk meer video's van UEFA Champions League op

Terwijl PSG de 1-3 nog liet liggen, was het Londense kalf verdronken. En hoewel Stamford Bridge ook na vanavond nog steeds niet in Parijs ligt, genoten de meegereisde PSG-fans er zichtbaar van om de klassieker "On est chez nous!" luidkeels in te zetten. 

MEER SPORTNIEUWS